Tuesday, December 21, 2010

Bantal Kekabu~KekPisang

Salam..
Weee..rini gatai tangan nak bercerita. Penuh dalam kepala ni nak cakap gak..nak cerita jugak haha..dah sengal dah mamy ni. Semalam kami sampai dari Penang dalam pukul 4petang.. pastu kemas rumah.. siapkan bilik & bagai2 lagi. Almaklum lah..famili dari Johor plak nak dtg ni 4 family.. maknanya dalam 4 keta. Wowww...hehe ramai anak beranak turun. Kakak kepada abah..maknanya maklong & anak2nya semua.

Dalam sibuk2 tu mak teringat bantal sure xcukup sebab bantal kat umah kami sikit je. Pe lagi mak & abah pun memecut keluar cari bantal kekabu. Wuuii mahai gila bantal kekabu noo.. Sue ngan adik kat rumah..kemas rumah..masak pastu terfikir plak. Apa la nak mengunyah makan.. kalau ramai2 ni ada makanan syok kan? Tengok pisang banyak dalam peti..hmmppp per lagi. Projek cepat.. buat kek pisang. Dah tu kalau kek pisang nya beso tu je mana nak cukup..putar lagik satu kek cekelat..ni ha rupenya. Seb baik dalam nak cepat tu semuanya jadik hehe.


Tunggu punya tunggu kol 1pagi baru Maklong sekeluarga sampai.. Bersahur la kol 1pagi.. Kol 3pagi baru kami semua pengsan tito zzzzz hehe... Eh tlupa..tido nak kena da bantal..bantal kekabu.
Maseh cik gogle for bantal kekabu hik hik..

Ziarah Erat Persaudaraan

Salam..
Sopan je bunyik entry tu ek hehe. Macam tajuk tazkirah je..nak tergelak pun ada. Bukannya apa.. memanfaatkan 2hari cuti minggu lepas dengan mengadakan sesi lawatan & ziarah ke rumah saudara2 belah mak di Penang. Tambahan pulak kami sekeluarga xsempat melawat aruah Tok saudara yg meninggal baru2 ni..Al-Fatihah untuk aruah..semoga rohnya di cucuri rahmat..amin.

Melawat lebih kurang 5buah rumah saudara mara dalam masa sehari sebab esoknya dah nak bertolak balik. Selesai melawat saudara mara.. yang mana uzur, yg mana dah lama xjumpa..Alhamdulillah semuanya dapat jumpa. Ptg tu sempat singgah di Pantai Merdeka.. belanja baby & adik, abah & mak makan2 sambil rehat situ sebelum balik. Kami bermalam di rumah mertua adik di TgDawai. Hmm..seronok dok d perkampungan nelayan tepi pantai. Ptg2 dengar enjin bot balik dari memukat..


Hmm 2hari tu rasa sekejap sangat. Kena balik awal.. nanti keluarga belah abah kat Johor nu nak sampai malam nanti. Weee..4buah kereta beb..sure penuh sanak saudara bergelimpangan malam ni kat ruang tamu.. kat depan tv hihi merata2. Kereta?? sure kereta kena blok nak kuar g keje esok haha..itu satu kemustian sebab depan tu jalannya sempit yang amat.

Ok adios dulu..nanti nak cerita pasal trip keluarga Johor dtg ziarah kita pulak. Byeee..

Thursday, December 16, 2010

Kedekut

Salam...
Waaa..ngeri je kan dengar topic entry tu kan? Bila dah sebut banyak2 kali macam pelik pun ada perkataan tu hihi..kedekut kedekut kedekut :). Kalau si baby kata.. 'Mummy ni kelekut laaaa' hihihi. Nak terbarai mummy dengar nak haha. Lama2 baru dapat sebut elok2.

Senang untuk kita judge seseorang tu kedekut kan...tapi adakah kita tahu kenapa dia jadi macam tu?
Kekadang memang sifat semulajadi seseorang tu dah memang macam tu. Dari awal kita kenal dengan dia pun dah nampak dah sifat K nya jelas depan mata dan tak kira mana tempat dan situasi pun.. Itu bermakna dia memang bersifat K.

Adakalanya kita kenal seseorang tu hanya muncul sifat K nya di situasi dan masa2 tertentu saja. Mungkin pada waktu hujung2 bulan.. hanya beli benda2 yg memang tentu2 nak guna (time terdesak jer).. Dia tak akan beli sesuatu walaupun barang tu benda yg dia nak sesangat.. tiap kali singgah kedai tu, barang tu lah yg dia jengok dulu. Meleleh2 air liur kempunan..

Alasan yg biasa diberi;
~ mahal sangat laa..
~ masih elok lagi yg ada sekarang
~ tunggulah bag tu koyak dulu baru beli
~ tunggulah kasut tu koyak/hilang baru beli baru
~ yang lama tu boleh guna lagii...
Huhu..jawapan macam ni kita perlu pandai menilainya....

Bukannya dia bersifat KEDEKUT.. cuma dia memang xnak membazir & dia memang xcukup duit. Bukan nak kata dia xada duit.. most probably ada duit tapi mungkin nak simpan dan guna untuk benda2 lain di kemudian hari. Mungkin untuk benda2 lain yang lebih penting dari sekarang.

Sue tak cakap orang lain tau. Tauladan dan cerita untuk diri sue jugak sebab sue pun macam ni. Menabung untuk diri sendiri & anak. Bukan xnak berbelanja sekarang.. Masa depan masih jauh..takut2 memerlukan tabungan yang ada sekarang ni untuk hari muka yg kita masih tak tahu cerah atau gelap.

Mungkin pandangan orang nampak kita senang.. tapi orang diluar sana xtahu kepayahan & keperitan kita untuk rezeki hari ini. Semoga sahabat2 Sue juga setiap makhluk Allah di muka bumi ini sentiasa dibawah lindungan Allah dan sentiasa di rahmati Nya. Diberikan juga rezeki yang halal untuk kehidupan akan datang..InsyaAllah.

Wednesday, December 8, 2010

RED is danger !!

Salam tahun baru sahabat...

Tahun ni sue sambut dengan demam hehe. Kemungkinan besar badan sangat2 penat..traiffic light pun kekadang rosak ye dak? hehehe. Takpalah..sesekali Allah beri rehat PERCUMA.. terima ngan redha. Badan sakit2..hmmm tak sedar diri dah makin tua pun iya jugak haha.

Adik pun balik bercuti dgn famili dia di rumah.. Rumah kami kalau ada yang balik biasalah..makanan banyak sangat. Tak menyempat2 dah perut lapar..asik kenyang jerr. Tak best la..time dia balik demam pulak tapi layan gak berjalan sana sini. Dia pun tengah pegnen..layan jerrr la..hehe.

Banyak gambar2 nak upload kat belog ni cuma xsempat lagi.. Jap nak buat checklist apa keje penting nak kena buat;
1) Laporan Bulanan PJK~ sent thru emel (LEWAT sesangat..lebih due date. Minta maaf EnRosli..saya demam Netbook :)
2) Laporan Akhir Netbook ~ masih dalam pembikinan..ampun lagi sekali EnRosli.. huhu
3) Laporan Kewangan PJK ~ masih panas..baru je siapkan.. jap agi nak emel (emel suddaaa)..
4) Cooling pad kena amik.. stok dah sampai
5) Buat pengaktifan netbook 2unit ~ esok nak ambil kol 11pagi.
6) Bayar Bil Air (RM15) to owner..~ ready voucher

Eerrr... macam banyak lagi nak kena buat ni...merah lagi banyak dari kaler2 lain. Danger!! Otomen pun kalau dah kurang power..lampu merah dia lip lap lip lap...

p/s: xsempat nak upload gambar..sowy sahabat!

Thursday, December 2, 2010

Sebuah Penantian Sia-Sia

Salam...Sibuk dengan kerja2 office dan perkara2 berbangkit memaksa otak untuk berehat berfikir tentang dia..teruk kan?? bukan kerja yg teruk cuma diri sendiri yg sangat teruk hehe. So dapat la jadikan sibuk sebagai alasan... kesian cik sibuk hehhee.

"Memikirkan talian cinta tak berkesudahan & bagai tiada pengakhiran..rasanya tak salah kalau jalan sulit ni yang dipilih. Bukan bermaksud nak menyisihkan kasih sayang yang dia curahkan..perhatian yg diberikan..cuma segalanya bagai tiada pengakhiran... Membazir waktu menunggu.. Mengeringkan sisa2 cinta yg masih berbaki.. lema kelamaan mematikan rasa hati. Jawapannya nanti..noktah.

Sedangkan dia masih meneruskan kehidupan seperti normal walau tanpa aku. Masih sama.. ada cinta.. ada jasad bernyawa untuk sayangi & dicintai..pendek kata ada segala2nya. Tak ada apa yg ditunggu.. tak ada apa yang dinanti. Kasih sayang disemai setiap hari.. diseri lagi dengan cahaya hati. Kedengaran sangat asyik ditelinga.. kelihatan sangat sempurna di mata kasar kebahagiaan itu.

Gambar dari Cik Google

Tapi aku? Menanti tanpa pasti..janji entah bila tertunai.. tunggu & terus menunggu.. kehadiran cinta hati yang ntah bila akan muncul. Atau mungkinkah hanya sekadar gurauan."

Wednesday, December 1, 2010

Buat Duit

Salam..
Dua tiga hari ni banyak bercerita pasal duit je..

Kata orang duit buleh dicari..kasih sayang tak leh di beli. Ada duit boleh bahagia..xda duit boleh merana.. Ada duit orang pandang..xda duit orang hina. Hmmm..betapa pentingnya duit dalam hidup kita sekarang kan?
Duit EnGoogle....

Kalau zaman mak abah kita dulu 5sen pun dah cukup besar untuk buat belanja sekolah. Tapi anak2 kita sekarang RM1 pun tak cukup nak makan di kantin. Ya la..zaman berubah, segala benda pun berubah..macam entry Sue Serba Salah dulu maknanya kita perlu bersedia untuk menghadapi perubahan dalam kehidupan kita.

Tapi kalau bercakap pasal duit ni..kata orang2 tua.. adik beradik pun boleh berbalah, bercakar sesama sendiri. Betul..semua orang akan jadi buta hati, buta rasa & buta segala-gala kalau bercakap soal duit. Nau'zubillah..Mohon jauhkan lah kami adik beradik dari jadi macam tu.

Sue pun tak suka nak berkira sangat kalau pasal duit ni cumanya biarlah berpada-pada dan kena pada tempatnya. Jangan anggap semua orang terbeliak biji mata bila tengok duit..ada jugak orang yang sentiasa berwaspada dengan duit dan sumber dari mana datangnya duit tu walaupun orang tu sangat2 memerlukan.

Kita sendiri yang mencorak siapa kita..

Tuesday, November 30, 2010

Serba Salah

Salam...
Hmmm otak penat berfikir..serba salah.

Macam2 permasalahan yang timbul.. macam2 yang perlu kita tempuh yang mana setiap satunya tak sesuai untuk dikongsi dengan orang yang xsepatutnya. Adakala sesetengah masalah keluarga kita sendiri..xsesuai nak share ngan kengkawan. Dan adakalanya masalah tentang office, rakan sekerja atau sesiapa di sekeliling kita xsesuai untuk kita kongsikan bersama keluarga.

Begitu jugak dengan keputusan yang kita buat.
Walaupun kita dah buat sesuatu keputusan untuk sesuatu keadaan tu.. Adakala bila tiba saat kita menghadapi keadaan itu, situasinya tak seperti yang kita jangka.. jadi kita patut bersedia untuk sebarang kemungkinan atau perubahan yang perlu kita lakukan bagi menghadapinya. Bak kata orang mesti ada Plan A dan Plan B.. Yang pasti.. walau apa perubahan & permasalahan walaupun di saat-saat akhir harus kita dilalui jugak.

Kita sendiri xmampu nak puaskan hati semua orang. Kita pun bukannya manusia yang amat sempurna.. setiap dari kita ada kelemahan dan kelebihan tersendiri. Kekadang tak faham dengan sikap orang disekeliling kita dan ada kalanya kita tak faham dengan diri kita sendiri jugak.

Huhhh.. Kata org tua2 'tak baik mengeluh'. Tapi itu lah yang sering kita buat bilamana kita dah tak mampu nak menghadap masalah2 yang kita rasa remeh dan tak perlu kita fikir sebenarnya. Tapi menyemakkan kepala.. sebaik2nya buangkan saja. Adios.

Monday, November 29, 2010

Kesian Anak Mummy

Salam...
Mmm..kesian anak mumy. Itu saja yg mampu diluahkan. Ya lah... kebelakangan ni banyak sangat keje2 yang perlu diselesaikan yg membuatkan balik sampai jauh malam. Bila balik dah..anak dah tido. Tapi pagi sempat mandikan & siap kan dia.

Ambil peluang bila dapat off baru2 ni bawak dia keluar.. itu pun sambil ambil stok barang la..submit borang la.. macam2 lagi lah. "eh mumy..kita makan pizza ya?". Errkkk..high taste sungguh si anak nih..pulus mamy dah tipis nih tapi singgah jugak Pizza Hut demi anak. Nak buat camana..
Tengok lah aksi2 dia kat situ..bukan dia yg makan..mamy nya yg lebih makan huhu. Dia dah lepas makan sikit terus potong kerusi PizzaHUt ngan pisau haha. Takpa lah.. janji mamy dah manfaatkan masa-masa yang ada dengan anak. Bukannya apa..kekadang rasa bersalah tu wujud dalam diri bila xdapat luangkan masa dengan anak..

Sue pasti ibu2..mak2.. mummy kat luar sana pun rasa apa sue rasa kan kan kan? hehehe... Jadi kena la ganti balik masa2 bersama tu untuk anak2. Anak2 tak pandai nak bersuara tapi kita sendiri kena make sure apa yang kita bagi tu dah cukup atau tak.. bak kata org zaman sekarang ni 'sendiri mau ingat lah'.. :)

Thursday, November 25, 2010

P.E.N.A.T

Salam...
Kekadang kawan tertanya2..
"eh ko ni tak reti penat ke?"

Ntah la apa jawapan yang sesuai nak sue berikan..
Bukannya tak penat.. tapi memikirkan tanggungjawab terletak atas kepala kita.. So kita kena buat walau apa keadaan sekali pun. Eh ye ka cam tu? Itu pendapat sue la.. Sue tak tau pulak orang punya pendapat. Kalau dah nama tanggungjawab tu.. nak tak nak kena gak buat.
Huhuhu...macam nak nangis pun ada kalau kita dah try tapi tak dapat buat apa yang sepatutnya kita selesaikan.

Tapi apa yang penting.. sifat mencuba. Cuba selagi terdaya.. Yakin boleh!

Tuesday, November 16, 2010

Netbook oh Netbook...

Salam..
Penat dan bahang masih terasa.. Esok dah nak Raya Haji, hapah persiapan pun tak buat. Serah bulat-bulat kat mak & abah. Bukan malas.. tapi xsempat..huhu. Baby? baju raya puasa ada lagi hehe.. minta maaaf anak, mamy sibuk sangat.

Cuba tengok pic ni..
Dengan kotak-kotak yg penuh ngan borang2 yg perlu di key in dan checking dan ntah hapa-hapa lagi huhuhu. Kekadang rasa macam nak nangis. Tidaaaakkkk...esok nak raya. Abang sekeluarga pun dah on the way nak balik.. nak raya jugakkkkk.... huhuhu. Dalam kepala hanyalah ada Netbook.. Inilah penangan Netbook 1 Malaysia.

Tapi yg seronoknya dapat berpeluh sama2 ngan pelajar sekolah yang terima Netbook tu. Dapat gaduh2 ngan cikgu.. dapat marah2 adik2 yang tak pandai beratur.. huish macam2 lagi lah. Yang paling BEST...dapat PENAT :)

Monday, November 15, 2010

Intel Learning Program Part 2

Salam..
sibuk betul la sekarang..badan pun penat sangat. Kadang2 rasa macam tak berdaya je. Bayangkan balik je dari kursus ni dah terlibat dalam pengagihan netbook kepada pelajar sekolah menengah Parlimen Jeli, Bachok dan Tumpat. Just imagine betapa sibuk dan penatnya badan. Tapi semangat tu kuat lagi..

Ni nak sambung sikit part 2 Intel Learning Program nih. Combination dari 3 aspek penting ; Literacy Tecnology, Critical Thinking dan jugak Colaboration. Sangat kritikal hehe.. Benda yang simple atau asas tu kadang2 kita miss out kan..

Programnya sangat mudah dan asas cuma kita perlu berfikir utk hasilkan satu persembahan yg baik. Semuanya cukup lengkap dari segi Graphic (MS Paint), Word Processing MS Word), Spreadsheet (MSExcell) dan Multimedia (MS PowerPoint). Ini diantara hasil perbincangan dan kerja kumpulan.
Handphone semua tunggang langgang sibuk sangat buat kerja hehe. Oppss.. terlebih sudah. Nak masuk office dah..key in borang netbook. Nantikan entry terbaru nanti tentang Netbook..

Saturday, November 6, 2010

Intel Learning Program (Part1)

Salam..
Rindu sangat nak update Suesephia ni..hehe. Tapi masa tak membenarkannya. 4 hari di Subang menghadiri ILP..suasana meriah & seronok. Nasib baik tak mengantuk.. langsung takda rasa mengantuk. Credit to our great trainer Cik Rose.. superb sangat. Tak sempat nak menulis panjang.. akan di continue dalam part 2.

My Group ~ Monitor

Saturday, October 30, 2010

Kursus Lagi...

Salam...
Diam tak diam.. angin takda ribut pun tak ada..tetiba kena join kursus di KL lah pulak.. Tapi tak ramai dalam 20 orang katanya..addduuuuh. Tak ramai tu yang kurang minat tu.. nerves hehe.

Ada sebab tak suka kalau kursus tapi tak ramai peserta..
1) Senang nak kena soal..
2) Penceramah boleh ingat nama-nama kita ni..
3) Presentation of course kena buat individually..
dan lagi dan lagi hehehe

Yang sebenarnya itu semua bagus untuk upgrade skill2 yang kita ada.. tapi itu yang selalu bikin nervous. Jantung berdegup2 tak berenti. Yang paling xbest..time ngantuk. Kena pulak penceramah yang boleh ganti ubat tidor.. memang jadi. Jadi tido hehe...
Semoga aku buleh menghadapi kursus ini dengan jayanya
macam pic ni..pergh..best!

Thursday, October 28, 2010

Kita Berkongsi

Jangan Kecewakan Orang Yang Mencintai Kamu
by Ahmad Afif Razi on Tuesday, October 26, 2010 at 9:00pm

1) Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2) Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3) Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4) Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5) Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6) Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7) Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8) Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9) Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya dia berjaya.

10) Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11) Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12) Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.

13) Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14) Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15) Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’

16) Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17) Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18) Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang mmbuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19) Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! Bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20) Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21) Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22) Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23) Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. Saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu.. kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

Aku tersentuh.. terharu.. sayu !

Tuesday, October 26, 2010

~ Sesuatu ~

Salam..
Dua..tiga hari ni tak dapat tidur lena macam biasa. Selalunya asal letak kepala..terus pengsan. Mimpi pun pelik2 je 2-3 hari ni. Sampai boleh terkejut dan terus bangun dari tidur. Bukannya mimpi menakutkan..cuma selalu terkejut dalam mimpi tu.

Mungkin sebab ada yang istimewa harini. Atau sesuatu berlaku.. atau apa sahaja bakal terjadi.. dengan bermulanya hari ini 26hb Oktober 2010. Kadang2 kita tak mampu mencari apa jawapannya.. cuma benarkan aku menulis, biarkanlah aku berbicara...

Sekian lama aku cuba mencari dia
Dulu pernah hadir di sudut terpencil hati aku
Walau pelbagai keperitan & kepayahan aku lalui
Masih aku simpan dia di situ
Dia..pemilik cinta aku..
Sehingga kini..

Suara yang dulu pernah menghilangkan gundah hati
Masih tetap seperti dulu
Keikhlasannya tetap sama
Seakan tiada bezanya walau bertahun berlalu..

Gelak tawa kita seolah2 sama..
Cerita kita seolah2 baru saja melaluinya..
Getaran suara itu sama.. tak ada yang berubah
Debaran hati aku sama.. seperti waktu itu!
Kenapa saat ini seolah2 aku baru tersedar dari tidur panjang?

Hati aku mati bila berbicara tentang cinta
Siapa kah yang aku cinta?
Apakah yang aku cari dalam hidup?
Linangan air mata aku bukan disengajakan..
Biarkan ia berlalu..

Mampukah aku menyembunyikan perasaan aku?
Mampukan aku berpijak di bumi nyata?
Mengingati siapakah aku sekarang..
Menghormati siapa dia..

Mampu kah aku?

Sunday, October 24, 2010

Soalnya Hati

Salam..
Lama tak berbicara soal hati ni. Bukannya apa..ada ketika kita takut nak mengikut kata hati..takut tersilap langkah. Adakala..kata hati kita tu betul kan.. pernah tak hadapi situasi macam ni? Sue dah banyak kali rasa benda-benda macam ni.. Macam nak je semua ikut kata hati.. tapi resultnya kadang2 sangat tidak puas hati haha..

Moralnya kena pilih situasi yang mana perlu ikut kata hati dan situasi yang mana tak perlu ikut kata hati.. Banyaknya perkataan hati hahaha... faham tak ni? heheheh... Ada benda yang terbuku dalam hati yang sue rasa perlu diluahkan..tapi rasanya tak sesuai untuk dikongsikan untuk tatapan umum (Tag 18SG hehehe).

Mengenangkan liku2 hidup yang telah dilalui, ada satu ketika.. kita rasa kita nak berubah ke arah yang lebih baik.. Lebih mendekatkan diri dengan Allah dan sentiasa mengingatiNya. Menjauhkan diri dari segala larangan Nya. Meninggalkan yang haram.. menghampiri yang wajib. Bersungguh2 bertaubat atas apa jua kesalahan dan kekhilafan yang pernah kita lakukan sepanjang hidup kita.
(gambar dr en google)

Mampu atau tidak untuk kita melakukan semua itu..?
Hanya Allah saja yang Maha Mengetahui.. Maha Mendengar.. Maha Mengampun.. Maha Pengasih & Penyayang ke atas semua hamba-hamba nya yang lalai seperti aku..

Thursday, October 14, 2010

Rugi Besar !

Salam...
Sue ni kan geram betul lah... Habis hasil tanaman tak dapat dituai. Berhempas pulas mengerjakan tanaman sayuran & padi..biarlah tak sampai 30petak pun tapi bila hasil tak dapat..rugi laaa..huhu. Betul tak?

Dah tumpul jari menekan butang F5 di keyboard. Pastu Reload again and again tapi hasilnya tetap hampess jugak. Ini lah penangan Facebook Farm Ville. Dulu tak suka sangat..tapi bila dah try mm..macam penyakit berjangkit menular jer..hehehe. Dah tekan F5, reload 355 kali pun..separuh page ni jer keluar. Rasa cam nak buang lappy jeh.. eh takleh ni opis punya hehee. Haru laa...tensyen plak rasa. Ingatkan petang2 ni nak kutip tanaman semua..hampa...

Wednesday, October 13, 2010

Projek Awal Pagi

Salam...
Hmmm.. Aku Penganggur lagu nyanyian Arwah Sudirman.. Sue tukar tajuknya jadi Aku Pemangku hehe. Mak kan dah buat dialysis..so selalu lah pening & kurang sihat. Jadi sekarang Sue dah ambil alih tugas memasak.. alaah bukannya berat pun. Setakat masak untuk abah & mak, adik & baby jer.

Pagi ni xtau nak buat breakfast apa. Nampak kerang dalam peti ais... terbayang nasi lemak kerang..hmm yum yum. Korek-korek peti jumpa tempe pulak. Haaa,pe lagi..bermula lah projek awal pagi. Baby siap oder telur rebus untuk dia sorang jer hehe. Layan foto kat bawah yea..nak soruu dulu :)
Burb Alhamdulillah... Jemput tengok kawan-kawan hehehe :)

Tuesday, October 12, 2010

KPLI Ambilan Januari 2011

Salam...
Waaaaaa tengok topik tu pun dah bergetar perasaan.. This is the 5th trial Sue for Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI). Taknak berharap banyak sangat..just fill in the e-form then submit. Kepada kawan2 yang berminat nak jadi cikgu cikgi.. lawatilah laman web http://www.moe.gov.my then isi apa yang patut hehehe.

Bukan nak ceta pasal KPLI ni sebenarnya. Semalam..2nd time mak buat dialysis..mm mak macam penat sikit. Sue dok umah jaga anak & masak. Mak sempat amik gambar masa tengah buat dialysis..hmm.. We always pray for u mak!!

Cook for lunch~Tanya Baby nak makan apa..she request sup ayam. Wallaaa..sangat senang..kejap je dah ready sup ayam. Bila petang tak tahu nak buat apa..belek2 resepi terjumpa apam kukus..mmm macam best. Apa lagi..bermula lah kisah apam. Dalam menunggu mak balik dah nak pukul 5.30ptg.. Umi melantak apam sampai 4ketul..haha Baby macam biasa pelan2 kayuh sebab dia dah mamam nasi & sup ayam sepinggan sampai kekenyangan burrrbbbb..hehe
Layan gambar apam yang kembang mekar ni..resepi amik dari blog mana ntah haritu..salin dalam diary lupa nak letak sourcenya..minta maaf yea..anyway cantik gebu mekarnya hehe..

Tuesday, October 5, 2010

Gathering

Salam...
Hmm..tetiba rasa nak jumpa kawan2 lama.. Tapi tak semua dapat attend. Hmm ya la..ada yang sibuk ngan anak kecik.. ada yang baru dapat baby.. ada yang baru kerja hehe. Tapi dapat berkumpul 3orang pun dah cukup happening. Banyak benda yang nak dibincangkan.. diceritakan. All about life.. love and macam2 lagi. Sue bawak jugak si puteri join.. ternganga dia dengar kami berborak haha. Lepas tu dia bisik.. "Mumy..jom laa jalan2.." hahha. Kesian..

Baby tengah melopong dengar orang bercerita hehe..

Baby & Mumy

Window shopping at KB Mall..

Hmm..lepas ni kena plan baik-baik biar semua orang boleh attend.. baru meriah sikit. InsyaAllah next time yea kawan2...

Thursday, September 30, 2010

Siapa ni?

Salam...
Walllaaa.. dari pagi sampai ke petang ada Program luar bersama Pusat Dalam Komuniti dan KEMAS. Lepas tu petang pulak ada emergency bergegas ke satu tempat lain.. Tengah2 dok syok memandu ada call dari nombor yang tak dikenali. Suara dihujung talian tu lembut jerrr didengar. Sue namakan pemanggil di talian tu ABC.

ABC : Hello Assalamualaikum...siapa ni?

Sue : Waalaikumussalam...errr ini siapa yea? (Sue ni memang cukup rasa tak besh kalau ada org call then tanya pulak kita sapa?.. mmm u should know who you called right???. Tapi jawab dengan sopan jugak kekeke..)

ABC : Takda la...akak nampak nombor adik ni dalam HP suami akak.
(at this moment..berderau darah aku..SIAPA NI?????)
Tu yang akak nak tanya kalau2 suami akak ni ada call @ sms adik sebab dia ni memang suka main2 ngan sms ni. Dah berapa kali akak nasihat tapi memang dah perangai dia macam tuuu...

Sue : Errrr...siapa nama suami akak yea?
Mungkin ada call saya tanya tentang kerja atau pun ada urusan rasmi.. sebab saya pun isteri orang jadi saya pun takda lah terima call atau sms daripada orang lain..

ABC : Errr..no dia 019934####.
Sebab dia ada save nombor adik ni tapi 'tak bernama'.

Sue : OOoo iya ke. Minta maaf lah kak.. Saya pun tak pernah ingat nombor tu siapa yang punya. Mungkin suami akak tu call saya sebab ada urusan kot.. setakat tu je lah. Sebab saya pun tak ada save nombor yang akak sebut tadi..
(Demi Allah..Sue tak pernah pulak dengar nombor yang akak tu sebut tu.. Balik pejabat tadi, dah geledah semua contact number dalam HP..xda nombor yang seiras dengan nombor laki akak tu..huhu.


ABC : Takpe lah dik.. kalau macam tu. Terima kasih je lah. Akak pun minta maaf..saja je nak tau sapa empunya nombor ni, itu je. Terima kasih ya..Assalamualaikum....

Sue : Mmmm..xpe kak. Waalaikumussalam..

Adduhai..menggelabah tak ingat dah Sue ni bila kena terjah macam ni. Bukannya apa... dah memang tak tahu sapa laki akak tu nak buat camana. Lagipun dah check dah dalam contact list..memang xda..& tak tahu sapa..nak buat camana.

Cumaaaa....sue minta maaf sebab terpaksa tipu sue ni bini orang..hehe.
Ada sebabnya...bukan sengaja nak menipu. Kalau2 bagitau sue ni 'J'.. rasanya akak ni akan naik hangin satu badan huhuhu. Tak semua wanita yang berstatus 'J' tu jahat kak.....
Minta maaf... :)

Saturday, September 25, 2010

Maaf Vs Sorry

Salam..
Hmm..bila sebut 'sorry'.. nampak sesuatu benda tu macam remeh je kan? Tapi kenapa bila sebut maaf..kita nampak sesuatu perkara seolah-olah macam besar.. that's the magic of word. Tapi itu apa yang sue rasa lah.. kalau org putih tu lain la..hahaha. Anyway..setiap org ada pendapat masing2.. Ada maaf yang tak terucap buat seseorang.. meronta2 dalam jiwa yang perlu diluahkan supaya tak menjadi beban..

(gambar dari en Google)



'Maafkan aku
Bila mana aku tak berjaya..

membuang jauh ingatan itu..
Melempar pergi bayang senyum itu..
Menghanyutkan kenangan istimewa itu..
Seolah semua baru aku temui..
Seolah semuanya baru aku lalui...

Bukan mengungkit kisah lama..
Cuma mahu menutup luka..
Luka yang aku sendiri bina..
Diatas kebodohan aku..

Maafkan aku..
Zahirnya aku telah lama menyisihkan mu
Kebenarannya aku tidak pernah membuang jauh dirimu..

Maafkan aku..
Aku menyimpan dirimu jauh tersudut hati aku..
Takkan siapa tahu dimana tempat itu
Takkan siapa tahu dirimu disitu..
Takkan siapa dapat melihat dirimu..

Sehingga saat itu..
Tak akan siapa jua pernah merasakan tulus cinta aku..
Sepertimana aku mencintai diri mu dulu..
Maafkan aku... '

Sunday, September 19, 2010

Sufe Boutique

Salam sahabat2...
Dah menjadi impian dari dulu nak buka sebuah butik.

Namun impian tinggal kenangan... Biarlah, mungkin ada rahmat disebalik segala pemberian Allah kan...terima je dengan hati terbuka. Kebelakangan ni..rasanya impian tu semakin bersinar. Macam ada harapan yang semakin menjengah..InsyaAllah dengan izinNya. Semoga segalanya berjalan lancar. Munculnya blog Sufe Boutique merubah segala-galanya.


Sue dah lengkapi dengan pelbagai product dalam blog ni dengan hasil dari kerjatangan sue sendiri dan juga produk2 pilihan sue (harap2 tak syok sendiri) ehehe. Alhamdulillah..ada sambutan sebelum ni.. jadi tak salah kalau sue luaskan sikit apa yang ada dengan harapan ia akan lebih diketahui umum nanti kan...

Hmmm.. pada sahabat2 yang ber FB..tu lawatlah Sufe Boutique Fans nanti ya.. terima kasih di atas support kawan2 yang telah menjadi customer sue sebelum ni.

Thanks for everything...!

Tuesday, September 14, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Salam Aidilfitri untuk semua sahabat2 alam maya....

Minta maaf lama menyepi..Sue sibuk menyiapkan tempahan biskut raya hehe.. Tak sempat nak menulis entry baru.. banyak cerita yang sue nak share tapi tak berkesempatan. InsyaAllah.. lepas ni akan kembali aktif berblogging macam dulu.. Banyak cerita2 lama & cerita2 raya yang nak di post dalam blog..hmmm nantikan kemunculannya. Jangan jemu nak membaca sudah la.. hehe.

Oklah..apa apa pun, sue nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir & batin.


Saturday, August 21, 2010

Anugerah Allah

Salam...
Hari ni pagi2 lagi dah niat nak buat entry baru hehee. Apa dikata harus dikota kan kan? Pagi tadi baby bangun je dah suruh aku mandikan dia..baik mood anak dara aku pagi ni. Tapi sekarang ni every night dia akan tido ngan atok dia.. Walaupun awal2 tu dia tido ngan aku..tetiba malam je dah hilang. Dia lari g tido ngan atok.. sedap sangat tido bawah ketiak atok agaknya..haha. Abah..jangan marah.. kurus pahala puasa.

Bagus jugak dia g tido ngan atok dia..aku sampai ke pai menghabiskan oder biskut raya. Hmm..pagi ni dia happy..dah siap makan nasi dah nak main. Taknak cakap banyak..layan le foto2 si kecik ni..dia yang soh tengok & amik gambar dia main apa kenama benda ni mamy tak tau haha... Dah besar rupanya anak mamy...

Dah pandai dah..


Last photo sayang before mumy going to work.. byee

Tuesday, August 17, 2010

Kesibukan Melanda

Salam sahabat2 blog...
Alahai maaf la banyak2.. Aku tau walaupun tak ramai yang menjengah ke sini.. tapi ada jugak yang selalu datang sorang dua kan. Ya Allah..minta maaf la banyak2..tak sempat nak mengupdate kan belog kesayangang nih hehe...

Dah nak dekat masuk minggu ke 2 puasa..maknanya start sibuk sangat dengan cookies-cookies yang akan di deliver. Aku xleh nak cakap banyak2..otak pun macam dah penat sangat.. Kawan2 layan je lah foto2 ni yea... errr puasa tak rini??? Kalo tak puasa, nuu amik jamah le cookies2 yang mana ada kat bawah tu yea.. hehe. Adios...


Haa..tu lah dia cik & encik balang yang dah tersedia nak di edliver dalam minggu ke2 puasa nanti..aku tak tipu..memang aku penat sangat.. huhu


ini dia my fevret..cik gebuzzz tart :)

Ini cik Dealova.. segah namanya odernya pun meletopzzzz..

Anak buah aku suka nih chips more almond..

Almond London..evergreen !


Orang Arab jer makan biskut ni..hehe Biskut Arab..

Sunday, August 1, 2010

Satu Pertemuan



Salam...
Malam ni aku jiwang sikit..errr bukan apa. Ada seseuatu yg perlu aku keluarkan dari kepala otak aku sebelum aku berlepas ke kursus tomorow. Karang bila dah berkursus tau tau je la..banyak info dan input.. terlajak penuh susah pulak nanti hehe..


"sesuatu yang tak disangka..serigkali mendatangi kita..itu kah suratan dalam kehidupan.. atau sekadar satu kebetulan"

Gambar Hiasan dari Google

Aku yakin semua pernah dengar kan lagu ni?
Aku berkata tentang sebuah pertemuan.
Yang tak pernah aku duga dan terfikir dengan akal waras..akan terjadi.

Mungkin kerana perasaan halus yang dalam.. yang sukar dimengertikan oleh mana-mana insan membuatkan sebuah pertemuan terjadi. Mungkin juga kerana kasih sayang itu masih wujud walau kini tersuratnya tanpa ikatan. Perasaan itu terserlah diwaktu sebuah pertemuan. Perasaan kasih sayang menghiasi sebuah pertemuan. Sebuah pertemuan yang cukup indah dan mengasyikkan. Penuh dengan cerita suka duka.. berkongsi derita.
Indahnya sebuah pertemuan..

Aku tak pernah bersalah pada mereka,
Aku tak pernah membelakangkan mereka..
Aku tidak pernah menyisihkan mereka..
Cuma takdirnya aku tidak lagi sebahagian dari mereka..
Aku jatuh.. merangkak.. bertatih & mula berjalan sendiri

Malah aku kini berlari...
Bangun dari kekalahan, bangkit dari kepayahan..
yang telah sebahagian dari mereka tinggalkan..
Biarlah.. aku mengerti semua itu..
Aku tahu keikhlasan sebuah pertemuan itu
Biarlah ia tetap menjadi sebuah pertemuan..
Sebuah pertemuan untuk aku..
kenangkan disudut akhir hidup aku..

Tuesday, July 27, 2010

Mata oh Mata..

Salam...
Aku menyibukkan diri aku lagi dan lagi... My brilliant plans before August ni.
~ Complete my Office Financial Report
~ Complete my Monthly Report
~ Complete half of my order (raya cookies)

Harap2nya semua akan tercapai dengan jayanya. Bukannya apa..aku taknak kelam kabut nanti. Haru biru jadinya.. Attend course on da August 1st week tu dah amik masa aku banyak dah. Actually aku dah boleh up kan sikit usaha naikkan total cookies tapi dah kensel because of da course. Takpa.. kat situ nak tengok kecekalan dan semangat aku menyiapkan semua tempahan hehe. Yakin boleh....!! Kekdang tu aku rasa macam aku tak mampu lakukan.. tapi sebenarnya aku mampu.. aku boleh.

Thanks EnGoogle for da nice eye..

Mata oh mata.. jangan lah kau selalu nak tutup. Sebab aku perlukan kau supaya dapat menemani cookies ku semua di dalam oven supaya tak hangus.. baking time & memantau cookies dalam perbarisan masa deco2..biar lawa2.

Mata oh mata.. jangan lah kau tersilap pandang.. Angka-angka di dalam akaun for financial report yea.. Jangan juga kau selalu nak tutup.. kerana itu akan membantu aku menggagalkan my brilliant plan..

Keep up your speed Suesephia boleh..!! (motivasi diri kekekeke...)

Wednesday, July 21, 2010

Sibuk

Salam...
Dah 2-3hari ni tak sempat nak berblogwalking. Mana tak nya.. rasa macam banyak sangat kerja. Tengok akaun tak balance pulak..sangkut kat situ lama. Dah drag masa nak buat benda lain. Monthly report dok menunggu dah tu..macam nampak je dok jeling2 kat aku. Pelupa sangat sampai maklumat yg Bos nak dari pertengahan Mac lagi aku belum submit.. haha. Menggelabah la semalam mencari Penggawa.. ke Pejabat ADUN la.. Majlis Daerah la.. kah kah. Padan muka, suka sangat buat kerja last minute pastu terlupa.

Gambar dari EnGoogle.. xde lah meja keje aku macam ni punya banyak bertimbun. Saja mau bikin havoc saja..


Agaknya aku kena terima hakikat.. semakin usia meningkat, semakin badan kita ni penat. Banyak toksik kot keh keh. Nanti kena pakai sejenis benda yang di tepek kat kaki tu untuk buang toksik lalala.. haha. Malam pulak.. aku sebok ngan project baking aku. Wuuiiih memag penat sangat.. tapi aku cuba buat seberapa cepat yang boleh. Yakin boleh !!

Baking Project (Masseh EnGoogle)

Wednesday, July 14, 2010

Biskut Raya 2010 (2)

Salam...
Dah lama tak mengintai2 blog kesayangan suesephia ni. Bukannya apa.. tengah sibuk sangat ngan order2 dan juga sampel biskut raya untuk jualan tahun ni. Alhamdulillah.. sambutan menggalakkan. Harap segala-galanya berjalan lancar dengan izin Allah...Amin.

Kawan2 yang nak tengok jenis2 biskut raya boleh le melawat ke blog bisnes aku kat SufeBoutique. yang mana berkenan tu, isikan dalam Order Form. Jumpa tak order form tu?.. kat bawah nuuuun sekali hehe kat blog tu la bukan kat sini tao hehe. Atau pun kalau nak direct email kat suesephia@gmail.com pun boleh...

Any request? email je la.. dak pun komen kat bawahni yea. Makasih kawan2.. Eh, entry aku takdak gambaq ka? huhu jap aku cari seketui.. Kecomelan biskut aku tu.. tengok terus kat link Sufe Boutique ni ya..

Dapat gak seketui dari EnGoogle..Maseh.

Saturday, July 10, 2010

Biskut Raya 2010 (1)

Salam...
Waaaa...puasa ganti pun belum habis. Bulan Ramadhan pun belum menjengah.. ni nak bercakap pasal raya dah. Kah kah... bikin malu saja.

Tapi ... aku nak cakap jugak hehe. Takpe laaa, aku menghangatkan lagi bahang raya 2010.. Aku ni nak bercakap pasal projek raya aku tahun ni. Kalau dulu aku bergerak solo.. ini kali aku berduet ngan my deary uncle..thank you pakcik. Wuihhh.. dulu aku ni berpeluh sakan menyiapkan tempahan biskut raya. Alhamdulillah...ada je kawan2 yang mengorder. Ini tahun, aku berduet ngan pakcik menyiapkan & mengambil tempahan. Hmm.. melebarkan sikit perniagan tahunan ni.
Ini dia diantara deco2 gempaq Biskut Raya 2010

Ya lah.. anak dah makin besar, of coz belanja pun makin banyak. harap2 planning aku menjadi lagi tahun ni macam tahun2 yang lepas. Nanti aku akan updatekan biskut2 yang kami dah prepare nanti. Doakan aku sahabat...

Thursday, July 8, 2010

Maaf kan Mumy Sayang

Salam..
Kita dah dewasa, at least kita tahu nak kontrol & jaga perasaan kita kan? Sekurang-kurangnya kalau agak2 dah menyimpang atau nak tergelincir tu kita tau nak back on the track. Tapi bila budak2 bercakap pasal hati & perasaan, tetiba aku jadi bodoh kelu..Dah jadi kebiasaan aku dok bergurau & bercakap dengan anak sebelum tido..tapi malam tadi dia lain sikit..

'Saya takda ayah kan mumy, tapi saya ada baba. Baba tak sayang saya ke?Baba taknak balik tengok saya pun..'

Aaaargh..tersentap aku! Macam nak menitik air mata aku, tapi aku tahan je lah. Sedih tu memang bersarang tapi aku dah dapat terima hakikat.. tapi untuk anak yang umur 3tahun, faham2 je lah kan.. Ya lah, salah aku jugak...

"Maafkan mumy sayang. Dah ditakdirkan jodoh mumy dengan ayah tak panjang. Ayah pun tak pernah jengok kita sejak umur sayang 1tahun setengah, jauh sekali nak beri nafkah pada kita. Telefon pun tidak. Mumytak tahu layakkah dia bergelar ayah, mungkin hanya dalam sekeping kertas buat sayang...

Mumy mengaku salah mumy perkenalkan seseorang sebagai 'Baba'. Nama panggilan tu kehendak baba sendiri, mumy tak pernah mintak. Cuma baba ni orangnya penyayang, dia mampu tunjukkan kasih sayang untuk kita walaupun hanya telefon sebagai penghubung. Baba selalu ingat sayang di setiap panggilan. malah, adakala baba call semata2 nak bercakap dengan sayang. Baba hantar wang untuk beli persiapan Hari Raya sayang yang lalu, katanya nak sayang berhari raya macam anak2 yang lain...mumy tak pernah mintak itu semua. Bukan niat mumy memuji dia & mengangkat dia lebih dari ayah .. tapi itu lah hakikatnya. Itulah cara dia melayan sayang walaupun sayang bukanlah dari darah daging dia sendiri. InsyaAllah, kalau ada ruang kelapangan, baba akan datang jumpa sayang suatu hari nanti.. Itu janji baba.. Mumy tak mampu mengiyakan atau menidakkannya.

Cuma...
Ada satu kesilapan diantara mumy dan baba. Kesilapan inilah yang membuatkan kami tergantung. Mumy & baba silap percaturan.. Berat untuk mumy luahkan tapi mumy nak sayang tahu. Baba sebenarnya milik orang lain, baba sebenarnya baba orang lain.. sayang. Itu membuatkan langkah mumy terhenti. Bukan salah sesiapa sayang, kami bertemu di satu titik yang kami sendiri tak tahu kesudahannya. masih tertanya2 sama ada kami masih boleh bersama atau tidak.. masih tercari2 jalan penghujung.

Mumy tak pernah berharap sayang.. Andai kata ada jodoh antara kami, mumy sedia terima pahit maungnya. Andai kata bertemu noktahnya..mumy redha. Cuma, biarlah kita menumpang kasih sayang baba sementara waktu ini.

Maafkan Mumy sayang.."

Wednesday, July 7, 2010

New Header

Salam..
Aku rasa teruja nak buat entry baru ni. Tak kesah lah ada orang nak baca ke tak.. Apa aku nak bebel kan harini bukan istimewa sangat (macam la previous entry semua istimewa hehe..). Aku nak bagitau ni.. aku dah tukar header baru..!

Macam la gempaq sangat kan.. Bukannya apa yang nak dibanggakan sangat. Cuma aku rasa teruja bila apa yang aku dah attachkan kat sini ni adalah hasil kerjatangan aku sendiri. Walaupun tak secantik & sehebat orang lain tapi aku punya sendiri. Dulu dah letak tapi amik dari searching template header kat Google jugak.. Tapi yang ini aku buat sendiri.

Ish.. ish... rasa macam kembang kempis je idung ni bila dah siap tadi.. Nak nangis pun ada hahaha. Aku ni macam ni la.. kekadang aku ni 'batu' takda perasaan & malas nak layan perasaan. Tapi kan.. ada jugak bila tetiba aku bertukar jadi seorang yang perasa.. bukan perasa ajinomoto tau kekeke.. mudah tersentuh.. angin satu badan.

Wey..jangan la kutuk aku. Adat la manusia kan.. manusia ni kadang2 macam gitu la jadinya. Hehehe.. takkan la korang tak de perasaan kan kan kan?. Rasa kawan2 lah.. elok ke header aku tu.. kalau tak elok bagitau la ya... Karang aku buat yang lain plak ehehe..

Tuesday, July 6, 2010

Bosan.. Teramat

Salam..
Wuuuiiish.. tak dapat aku gambarkan betapa bosan nya aku hari ni. Aduhai.. padahal pagi tadi aku rasa nak update blog la.. nak update foto baby kat FB la..semua aku tak buat. Tak tau kenapa. Tadi ada wakil TM datang explain pasal product pun tak leh nak concentrate..bengong betul la.

Ntah apa jadi ngan kepala aku ntah. Tetiba aku rasa macam nak tanya EnGoogle apa gambar yang kuar kalau aku search BOSAN. Kih kih..comey2 gambar yang keluar tau..tak kurang jugak ada yang tak comey. Kalau korang nak tau.. cuba la tanya encek google sendiri.. Ni aku share kat sini.. hihi (dah takde kerja gamaknya aku nih..hihi. Layan jer laaaa....)

Huh..memang bosan giler muka dia..
mucuk2.. muah..! Bosan + pemalas nih..



Pastu.. nih sekor lagi.. Memang tahap tertinggi punya BOSAN nih..
Itu versi haiwan tu..kita tengok pulak versi manusia..


Pastu aku jalan2 lagi tengok lagi apa yang aku berkenan nak tengok versi manusia pulak keh keh.. Ni pun best jugak. Tapi ini dah macam frust bercinta jerk.. tak pun buat kerja semua kena reject ngan boss hahaha. Nampak sangat ketensionannya. Tapi aku takleh nak buat macam ni sebab kamera kat atas kepala tu on 24hours.. karang terkena pulak aku.

Ada lagi satu paling best... mesti korang suka nih...

|

|

|

|

|

|

Bila muncul je gambar ni.. Terus sesi searching aku terhenti..
hik hik Takut...
Rasa macam tak nak BOSAN dah lain kali...

Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking