Friday, April 30, 2010

Meeeooowww...

Salam..

Aku baru abis kelas tadi ngan adik2 lepasan sekolah..rasa cam boring jap.
Tetiba rasa nak bukak blog..hehe bejalan2 di hari minggu laaa pe lagi.
Tup2 tejumpa blog
Papa Meow ni.
Waaaaa...seronoknya baca cerita2 papa meow ni.

Aku dah memang dari kecik suka kucing..
Tapi sejak dah ada anak ni kena kurangkan minat kucing
sebab takut bulu dia masuk idung anak kan..

Tapi aku enjoy baca ceta2 papa meow tu..

Rasanya hampir semua N3 papa meow aku baca kot..
hehe
seronok...best!
Hilang bowink..

Makasih Papa Meow..!


Thursday, April 29, 2010

Huhuhu Sedih

Salam..

Semalam aku bgtau kann..aku dah start selsema.
Rini semakin meningkat percentage nya..huhu.
Dah la aku de kelas nak mengajar kaum wanita KEMAS rini..alahai.

Nasib baek lepas kelas baru lah beriya2 selsema tu datang..
ngan mata dah bengkak.. hidung dah merah..
mulut pun dah merah.. (sebab pakai lipstik..haha)..
huhu xsuka...

Memang aku tau..
Semua orang tak suka kalau sakit kan..
Padahal itu baru sikit ujian Allah bagi kat kita..
Cuma satu jer..aku takut jangkit kat baby..
Alllaaaa..dia kalo selsema..haru aku dibuatnya..
asyik meragam je..pastu nak memanja2 ngan aku..
nak g keje pun payah..

Takpalah... jap lagi aku g beli Panadol Soluble makan 2biji
biar cepat baik..xda nak jangkit ngan sapa2
ngeh ngeh..


Wednesday, April 28, 2010

Kahwin 6-6-2010

Salam..

Salah sorang sahabat aku nak kawen on dat date...
Hmm pe aku nak bagi dia ya...any idea???
Kalo korang ada idea nanti tinggalkanla komen2 yea..

Aku rasa nak buat kan cup cake yang comel untuk dia la...
Macam aku buat tuk Bday baby dulu...
Tapi yang ni special sikit la..
Ntah hapa yg special nya aku pun tak tau...

Jap aku pikir.... ('',)''''
Rasanya kan..aku nak beli patung kecik..letak kat atas cup cake tu..
Pastu buat kan taman..penuh rumput..
Macam Theme Park Wedding gitu..
Kah2..jadi ke aku buat tu...

Wait & see...
Kalo jadi aku uploadkan kat sini ya..
Kalo tak jadi aku uploadkan gak..
apa hadiah yg nak bagi dia kah kah...

Ingat tarikh keramat 6-6-2010 tu tao..
tengok cup cake eku jadi ke tak ngengenge...

Salam..

Rasanya lama betul aku tak bercerita..dok entry lagu jer.
Bukan pe..minggu lepas dok sibuk ngan program kat office..minggu ni aku banyak relaks sikit. Badan pun macam kureng sihat..nak selsema biasala..rini baru betul2 selsema..huhu
Aku tak suka. Ya laa..nak berkepit ngan tisu je selalu..
Naseb baik aku dah beli satu roll tisu letak kat office hahaa..
Ni haa ada kat depan lappy ni..jap aku attach gambar..
bukti nih nanti korang kata aku tipu..keh ke.
Pecaya dak? Aku tak tipu wooo.
Hari ahad lepas aku g school baby..macam biasa la student tua.
Wuuuiii rajin gila dia belajar. Memang bagusla..
Tekun dia menyiapkan kerja teacher dia bagi...
Tengok je la gambar ni..haa kusyuk..
Apa2 je la anak...
Mana suruh mummy dok..kat situ la mummy..
Esok2 dah besar..jangan lupa mummy..

Ehhhh...macam sedih plak..huhu
No sedih2 ok..!!
Rini nak mulakan hari dengan happy..xnak sedih2..
Buang karan jerk..bazir air mata wat pe..
Aku doakan kawan2 pun happy sentiasa..
& dibawah lindungan Allah selalu..Amin.

Friday, April 23, 2010

Berhenti Berharap II

Oleh Marcell

Dulu Ku Tak Pernah Percayakan Cinta
Yang Tak Harus Memiliki
Pernah Ku Paksakan Walau Tak Sejalan
Meski Ku Tahu Ku Salah

Dan Ku Coba Melupakanmu
Karena Ku Tahu Kau Bukan Milikku
Dan Ku Berhenti Berharap
Akan Cinta Mu Yg Dulu Ada Di Hati
Dan Ku Coba Tuk Bertahan
Walau Berat Kini Ku Berhenti
Berharap...


Kini Ku Akui Hatiku Tak Bisa
Selalu Miliki Dirimu
Pernah Ku Paksakan Walau Tak Sejalan
Meski Ku Tahu Ku Salah

Dan Ku Coba Melupakanmu
Karena Ku Tahu Kau Bukan Milikku
Dan Ku Berhenti Berharap
Akan Cinta Mu Yg Dulu Ada Di Hati
Dan Ku Coba Tuk Bertahan
Walau Berat Kini Ku Berhenti
Berharap...


Thursday, April 22, 2010

Berhenti Berharap

Berhenti Berharap

Aku tak percaya lagi, Dengan apa yang kau beri
Aku terdampar disini, Tersudut menunggu mati

Aku tak percaya lagi, Akan guna matahari
Yang dulu mampu terangi, Sudut gelap hati ini

Aku berhenti berharap
, Dan menunggu datang gelap
Sampai nanti suatu saat, Tak ada cinta kudapat

Kenapa ada derita, Bila bahagia tercipta
Kenapa ada sang hitam, Bila putih menyenangkan

Aku pulang...
Tanpa dendam..Ku terima kekalahanku
Aku pulang...Tanpa dendam.. Ku salutkan kemenanganmu

Kau ajarkan aku bahagia
, Kau ajarkan aku derita
Kau tunjukan aku bahagia, Kau tunjukan aku derita
Kau berikan aku bahagia, Kau berikan aku derita

Aku pulang... Tanpa dendam..Ku terima kekalahanku
Rebahkan tangguhmu..Lepaskan perlahan..Kau akan mengerti
Semua...

Aku berhenti berharap,
Dan menunggu datang gelap, Sampai nanti suatu saat,

Tak ada cinta kudapat.....




Nota:
Tiada kata2 dapat aku luahkan bila "Aku berhenti berharap, Dan menunggu datang gelap, Sampai nanti suatu saat, Tak ada cinta kudapat.....

Wednesday, April 21, 2010

Ada Hantu kat Pizza Hut !

Weeehu..eh eh lupa lak bagi salam.. Assalamualaikum kawan2...

Lupa lak nak bagitau ari tu kannnn..lepas meeting aku ngan best2 frend g makan2 kat Pizza Hut. Mak aiiii..aku rasa kalo ada camera kat situ memang malu gila la. Apa taknya melantak buruk la kami berempat. Ingat nak gather reramai lagi tapi yang lain2 nak balik dah..al maklum jauh lagi nak travel, karang dah gelap baru sampai umah. Takpa lah..lenkali kita buat makan2 lagi ya.

Cerita bab melantak ni..kalo ada ditemani kawan2 lagi la menjadi hahaa. Kena pulak memang yang kuat melantak macam aku, Lala, Fami & Kiki.. memang terrible. Bayangkan tiap kali pekerja pizza tu letak satu benda..zap zip zusss teruss abis. Lepas satu..satu sampai lah last menu..memang superb betul la 4 orang ni kalo bab2 makan kah kah. Meh kita tengok foto2 makan nih

Elok je terhidang makanan ni semua.. Ni la rupa pinggan spaghetti..yang dah jadi aruah keh keh..
tak sempat nak bergambar!

Pelakon2 di depan tabir yang berjaya menghabiskan
menu2 yg terhidang dgn jayanya..

Buruk lantak weyyy..Naseb baik tak minta royalti,
kalo tak bankrap la aku ..hehe.

NOta:
Trima kasih EnFami, EnKiki & Cik Lala...
Nice evening session...!

Tuesday, April 20, 2010

Jantung Bekerja Keras

Salam..
Weeehu..aku punya la rush pagi tadi coz ada meeting ngan TM kol 9pagi. Bajet dah jalan tu memang jam so kuar awai la ngan sorang lagi member..sampai jer situ, tersekat dalam jam tu without move dalam 1 jam. Aku suspect laa..mesti ada barang kat depan nuun.. Kalo takde apa mesti ada movement tao..

Adduhai..mula2 tu ok je,layan jer la jalan tu. Lepas tu aku dah takleh sabar dah.. Kalo lah ada butang 'turbo' kat keta tu memang aku dah tekan lama dahh.. hahaha. Jantung aku dah bekerja keras..dup dap dup dap..jam bejalan dah kol 8.45pg dah.. Kami dah nerves gila dah ni. Pe lagi aku pun menalipon le Penyelia aku bagitau apa yang jadi..dia pun suara macam tersekat2 jer maklumlah rini semua orang besar2 & pegawai dari KL turun kah kah. Bukannya apa..aku nak ringankan sikit nerves aku jadi aku kongsi ngan penyelia ku tu hehe.

Pastu dah ada movement sikit.. aku dah start nak mencilok2 dah ni.. Jap bagi signal kanan mencelah..naseb baek bro kat belakang tu bagi..nak jer aku bukak tingkap keta ucap makasih kat dia hahaha..sopan la konon. memang btul la ada barang..xcdent kat atas jambatan, smua kete terberenti la..hancuss! Jalan clear balik bila depa dah alih. Pastu pe laagi..ada can memecut, huh dah jadi setan la...zassssss. Mana ada ruang, situ aku mencelah.. takda cara..need to do sumthing kan. Kalo tak nanti mampus kena basuh datangmeeting lewat plak..mak takooottt.

Akhirnya..nampak jer pagar TM macam juling biji mata cari parking. Member akupunya mata pun sama nampak jer tempat yg sesuaiii..zass turun. Pastu lupa plak aku pakai selipar..huh hancuss. Campak selipar dalam keta cepat2 capai kasut..heyyy nak cepat jadi lambat. Naik tangga dah macam mak enon bunyi ketup ketap kasut..jalan dah kelam kabut. Nasib baik tingkat satu jer..kalo tak mesti mengah punya hahaha.

Ketuk pintu..Assalamualaikum sussspen jerrr. Wahahaha nasseb baek tak start lagi.hehe. Lega2... Tapi suma orang dah ada laaa. Cuma pegawai besar2 kat dalam lagi tengah sesi suai kenal la kot..memandai jer aku. Masa tu baru la jantung aku bekerja secara normal..kalo tadi mao taknya tercabut salah satu injap keh keh.

Moral of da story..sayangi jantung kita hak hak....

Sunday, April 18, 2010

Anak-anak Istimewa

Salam..

Jam dah 11.40malam ni..
aku baru je lepas meng'edit' gambar2 sewaktu kelas-kelas di PJK.
Hmm..ada masa seronok..ada masa stress..
tapi bila mata aku terpandang gambar ni, mata aku terpaku.

Aku rasa terhibur dengan kehadiran anak-anak ni..memang mereka betul2 istimewa
Walaupun aku terpaksa bertugas dan meleburkan sehari dari hari cuti aku..
tapi itu adalah satu kepuasan sebenarnya.

** Look at that..they love Twinkle..twinkle litle star !!**Melihat wajah anak2 ni..aku bersyukur,
sekurang2nya aku diberi peluang untuk memberikan sesuatu untuk mereka.
Cukuplah sekadar aku berkongsi rasa & tenaga aku untuk
menambah pengetahuan mereka semua.

Terima kasih yang tak terhingga kepada ibu anak2 ini yang pada masa yang
sama turut mengambil bahagian dalam setiap aktiviti yang aku buat.
Sungguh happening & meriah! Aku happy sangat..

Terima kasih Ya Allah..
sesungguhnya Kau telah memberikan pengalaman yang tak ternilai harganya.
Pelihara & sejahterakanlah anak2 ini.. Amin.

Nasi Kerabu Birthday

Salam...

Wahaha..aku dapat gak gagahkan diri untuk en3 malam ni..
Ni pun sebab terbaca komen dari rakan blog si Notty boy
yang menyemarakkan semangat hehe.
Makassey la sesangat.

Bukannya apa..rasa macam tak sempat sesangat nak menulis..
Mana nak buat report untuk presentation esok lagi..
pastu nak siapkan Proposal Program untuk bulan Mei 2010 nanti lagi.
Besday mak pun aku telepas nak begambar..
Huhu..sungguh tak patottt....

Apapun..aku dah wishkan eppy bday dah..
sempat amik gambar makanan yang terhidang jer pastu ngggaaap!
hahaha...makan la pe lagi..
Besday mak, mak jugak yang kena masak..
si baby tu nak sambung belajar plak kat school jadi tepaksa la mamy tunggu hehe.
Balik jer..tengok2 semua mak dah masak..kesian mak...

Tengok mak masak spesyel tao..
nasi kerabu..hik hik.
Takyah cakap banyak..air liur aku dah meleleh.. :)

Wednesday, April 14, 2010

Kerja Tertangguh

Salam..

Yang sebenar-benarnya banyak yang ku updatekan kat blog ni. Masalahnya banyak sangat kerja nak kena settle. Balik kerja nak tumpukan perhatian kat si anak pulak..layan dia..tidokan dia..pastu ngan aku sekali tetido. Malam dah tak dapat nak pegang PC..almaklum bondaku yang baru sambut bday tu..kalo main game sampai kol 12 tengah malam tao.. Ishhh jangan tak tao..hehe.

Sekarang sibuk ngan report pulak..ada presentation this coming 19/4/2010..tak lama dah ni. Need to prepare CBC progress.. OKla.. pepe hal pun, aku siapkan report dulu ya. Lepas tu banyak entry nak masuk ni hehe. Babaiiii...

Tuesday, April 13, 2010

Tiupan Sangkakala

Salam...
Aku terpanggil untuk berkongsi rasa tentang cerekarama lakonan Rita Rudani & Eman Manan. Memang aku menghayati cerita tu sangat-sangat..aku sedih.

Bukannya apa.. Aku kagum dengan ketabahan & kesabaran seorang suami melayan karenah si isteri yang sebegitu rupa. Betapa besar kesabaran yang Allah berikan kepada dia untuk menghadapi segala kepayahan. Betapa besar juga pahala yang telah Allah berikan kepada orang orang yang bersabar.

Tapi..aku nak bercerita tentang sebaliknya, selalu kita dengar suami lah akan bersikap sedemikian.. memukul isteri tanpa belas kasihan. Sedangkan suami sendiri tahu isteri bukanlah lawan mereka. Tanpa fikirkan perasaan halus seorang isteri, diperlakukan dengan sebegitu kasar. Apa lah daya seorang perempuan untuk melawan tenaga seorang lelaki sebegitu rupa.

Wahai saudara di luar sana..peliharalah isterimu.
Dialah ibu yang akan melahirkan, mendidik & membesarkan zuriat kamu.
Wahai saudari di luar sana..hormatilah suamimu sepenuh hati. Taatlah dan sentiasa menyenangi hatinya.

Wahai isteri yang teraniaya..bangun lah dan tegakkan lah keadilan untuk dirimu..
Berdirilah dengan gagah..buktikan kebolehanmu
Jangan pernah mengaku kalah..
Hanya tiupan sangkakala yang akan memberhentikan
denyutan nadi mu...

Hayatilah lagu ni..





Sunday, April 11, 2010

Gambaran Kehidupan 'Dia'

Assalamualaikum..
Dah kol 11.30malam..dari jam 9 lagi aku dok bersms ngan along tentang 'dia'. Along sememangnya seorang wanita berjaya yang punya karisma sendiri. Aku cemburu dengan kebahagiaan & kejayaan Along. Perbincangankami berkisar tentang 'dia'..

Aku sendiri tertanya2 kenapalah 'dia' tak nak berubah? Taknak ke 'dia' hidup berkeluarga macam orang lain? Ada rumah untuk di diami walaupun menyewa.. didik anak2 dengan baik.. pelihara isteri dengan sempurna.. rapatkan hubungan keluarga dia dengan mak & ayah 'dia'.. cari rezeki untuk memberi makan anak isteri dengan rezeki yang halal? Kenapa dia rasa sempurna dengan kehidupan dia yang sebegitu? Tidak kah ada rasa kerisauan dalam diri dia tentang kehidupan anak & isteri sekiranya dia di jemput Allah nanti?

Aku keliru & tak tahu apa yang dia cari dalam hidup 'dia'. Atas sebahagian dari sebab2 itu jugaklah, aku keluar dari hidup 'dia' bersama zuriat 'dia' sendiri. Aku tahu aku mampu berdiri perlahan2 melangkah dan mungkin berlari suatu hari nanti walaupun tanpa dia..seperti sekarang.

Adakala..aku kagum dengan keberanian yang ada dalam diri aku yang di anugerahkan Allah. Aku mampu melupakan kisah silam yang sungguh pahit itu dan bangun melangkah dengan yakin. Walaupun aku pernah ditindas.. ketinggalaan di belakang, aku mampu bangkit demi zuriat yang 'dia' tinggalkan untuk aku. Aku berhempas pulas untuk zuriat itu.. membesarkan.. berkongsi sayang.. memenuhi keperluan.. Alhamdulillah aku mampu menjaga & memelihara zuriat itu sehingga saat ini mencecah 3tahun.

Ya Allah..sesungguhnya pada malam ini, aku bersedia untuk memaafkan segala kekhilafan yang pernah 'dia' lakukan ke atas diri aku. Kau ampunilah segala dosa 'dia' Ya Allah. Berikanlah 'dia' cahayaMu & bimbinglah 'dia' ke jalan Mu. Sesungguhnya, saat & ketika ini aku buangkan segala dendamku pada dirinya. Bersihkan aku juga dari dosa & dendam itu. Peliharalah kami semua ini Ya Allah..umatMu yang sentiasa melakukan kekhilafan.

Amin.

Mtest KPLI VS Exam Gred 41

Salam...
Sekadar nak berkongsi cerita ngan kengkawan. Pembukaan tahun 2010 ni penuh dengan exam..yang tentu-tentunya menyerabutkan kepala hotak yang memang sedia serabut ni keh keh.. Mula-mula dapat panggilan pergi exam Mtest bagi Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI). Ini dah kali ke-4 aku amik exam ni. Susah betul nak jadi cikgi rupanya. Adik aku sendiri pun dah masuk kali ke 7 baru dapat jadi cikgi..sekarang dah posting dah pun kat Shah Alam Selangor.
Mengingatkan detik2 Mtest ni..maaak aii naik juling biji mata aku menghitamkan borang OMR yang meriah banyaknya. Soalan yang paling aku suka adalah Soalan Analitikal kah kah..memang buat kepala hotak aku terbalik. Apa taknya..bagi akula soalan tu betul2 mencabar minda aku yang lembab ni huhu :(. Yang bagusnya semuanya objektif..jadi andaikata kata tak tahu jawapan pun..soalan akan terjawab haha.
Bila bercakap tang Peperiksaan untuk Gred 41 tu..laagi parah. Soalan beratus2..bukan setakat mata julingtengok OMR..berair biji mata aku dibuatnya. Ditambah plak ngan Essei Bahasa Melayu & Bahasa Inggeris yang mencabar minda..keh keh. Aku memang tabik la sapa yang lulus exam2 ni..sebab bagi aku, aku rasa macam susah sangat or maybe sebab aku tak prepare kooott..kah kah.
Essei Bahasa Melayu tu boleh la goreng bak kata student kan..tang pendahuluan boleh melencong sana sini sikit2..isi dan penutup. Bila masuk Essei Bahasa Inggeris tu..blue my black eyes kekekeh.... Dah kena tukar resepi..goreng menggoreng dah tak jadi...goreng dah hangus. Tukar masak stim atau rebus jer..haha. Pergh..nak kuar satu2 ayat dalam kepala hotak tu cukup susah. Sebelum buat esei tu aku terpaksa g baca bahan2 bacaan sikit dlm Bahasa Inggeris supaya otak aku dapat tukar version hahaha. Kronik sunggoh.. Itu stail aku yang lembab ni la..orang lin yang terrer tu rasanya xyah la susah payah cam aku ni kot.
Keseluruhannya ok lah..
Untuk Mtest tu aku ada gak baca buku2 rujukan, itu pun pinjam dari member..makasih Lala.
Untuk Exam Gred 41 tu aku baca gak la surat khabar walaupun sikit jerk haha..itu pun malam sebelum peksa tuh.
Aku berserah jer pada Allah..at least aku dah cuba & usaha.. Dapat atau tak dapat tu dah urusan & rezeki Allah taala. Yang mana baik aku terima jer.. Andaikata takda rezeki..aku cuba lagi lenkali yer dak? Apa lagi nak di kata? hehehe


Wednesday, April 7, 2010

Doa Dari Hati

Bismillahirrahmanirrahim..

Ya Allah Ya Tuhanku..
Sesungguhnya aku bersyukur di atas segala nikmat yang telah Kau berikan kepada aku sepanjang hidup aku.. Aku terima apa segala cubaan dan dugaan yang telah Kau berikan kepada aku.

Segala pemberian Mu tak dapat aku balas dengan sempurna. Sesungguhnya akulah hamba Mu yang lemah. Lalai mengejar keduniaan hingga selalu melupakan Mu. Ya Allah..janganlah Kau pesongkan hati aku. Terimalah taubat aku, ampunilah segala kesalahan aku insan yang hina ni. Peliharalah kedua ibubapa ku.. peliharalah mereka dari api neraka Mu Ya Allah. Mereka sesungguhnya insan yang amat bermakna untuk aku Ya Allah.. Merekalah yang membesarkan dan membimbing aku dengan penuh kasih sayang.

Ya Allah..jika laluan yang telah Kau berikan ini adalah terbaik untuk aku & anakku, maka Kau benarkan kami melaluinya dengan tenang. Tapi jika laluan ini adalah dugaan kepada kami, maka Kau bantulah aku melalui nya dengan tabah. Sesunggunya Engkaulah tempat aku bergantung dan mengadu Ya Allah.

Kau jadikanlah anakku sebagai anak yang solehah yang bisa mendoakan aku ibunya. Anak yang taat kepada perintah Mu Ya Allah, anak yang tahu adab & sentiasa mengingati Mu. Pelihara lah dia Ya Allah.. sesungguhnya dia sesuci kain putih bersih tak ternoda. Panjangkanlah usianya Ya Allah..berikanlah dia kebahagiaan dunia & akhirat agar dia tidak pernah merasa kekurangan. Permudahkanlah segala urusannya Ya Allah.

Hanya kepada Mu lah tempat aku mengadu & bermohon Ya Allah.
Amin..amin Ya Rabbal A'lamin.....

Sepi Tak Berpenghuni

Salam..

Entah kenapa la..tetiba aku rasa macam tak best. Tunggu call..xda sapa call. Bila aku yang call..masuk voice mail..masuk message. Hmm..entah la apa nak jadi ngan aku. Rasa dunia macam kosong jer... Macam aku sorang jer penghuninya...


Nasib baik..pagi tadi bila aku post sumthing kat fb..ada la kengkawan yg bagi feedback. Terasa gak macam ada kawan & sahabat di sana. Tak pa lah.. kalau dia ada, adalah. Kalau dia tak da..takda lah. Apa hak aku nak kata apa2.. apa hak aku nak buat apa2.. Apa yang aku boleh buat..hanya tunggu dan lihat saja..

Saturday, April 3, 2010

Saya nak g school mummy !!!

Salam...
Hehe rasanya semua dah tau kan..
si baby tu nak g school jika sekiranya berteman sebagaimana entry aku dolu tu.
jadi la aku & mak tok dia pelajar dewasa di tadika selama 2minggu.
Tetiba 21/3/2010 ritu dia buat stunt. Baby cakap kat Mak Tok dia.. "saya belajar kat dalam..mak tok tunggu dlm keta kat luar". Waaha..melompat mak tok dia dengar..
Keh..keh tapi bukannya leh pecaya sangat dak baby nih.
Tapi...she did it !!! Waaa..mummy pun tekejut lah sangat...happening betul.

Hmm apa lagi si mummy pun plan nak bagi sesuatu la kat anak kesayangan sebagai imbuhan. Tercari2 apa barang yg sesuai..akhirnya dapat. Cantik tak ???
Sebagai ganjaran dia dah rajin ke sekolah..

Ini lah dia anak kesayangan mummy yang dah makin membesar...
dah rajin belajar.. makin nakal.. & suka dera mak tok, atok & mak su dia..
Mummy wish u all the best Sufea...



Thursday, April 1, 2010

BBQ bersama kawan2..

Salam..Kesahnya, kami plan nak buat perjumpaan bersama & makan..bbq dan aku bayangkan memang best la. Lala susah payah menjayakan program ni. Makasih Lala bagi idea & kita sama2 menjayakan program ni. Lepas ni kota boleh buat utk group yg lagi besar..hehe.

eh ni aku masa dah nak balik..dah bawa bag pack..

ni di antara menu2 utama..Ayam bakaq..udang bakaq..ikan bakaq..
yang paling best..buah2 tuuu. Tak tau nak ceta...tapi memang best sangat2. Korang tengoklah foto2 yang aku upload dari FB..makasih Muni. Jadilah camerawoman yb baerjaya suatu hari nanti..hehe.



Aku & Holiday...

Salam...

Weeehuuu..haha. Aku memang dah penat, penat sangat. Tapi aku gagah gak nak g BBQ ngan family plak haha. Semalam 30/3 BBQ ngan kengkawan (nanti aku uploadkan gambar ngan sikit story line ceewah)..rini setengah hari ngan family plak.. Mak tu teringin nak BBQ sebab tengok aku g ngan kwn2 haha..apalagi. Pagi tu siap2 masak..zasss terus kan planning. Ini lah hasilnya..

Si baby ni sengeh nya melebih2..dah la gigi takda haha. Berendam dah tak reti2 nak naik. Bila soh naik dia katanya dia nak berenang jap. Suka sangat dia tu..hehe tengok la muka dia. Adik aku pun sama la dah jadi 'boya' dalam tu kejap tenggelam..jap timbul hehe. Aku? tukang bakaq ayam huhu..dah nasib badan. Walau apa pun..sempat gak aku menyeludup masuk main air haha...
Ayam bakar aku hangit hehe... dapor kecik ni baranya dekat sangat jadi ayam aku macam hangit jerk. Salahkan dapor plak haha.

Abah ikut gak, tapi dia ada port yg best punya untuk dia sendiri..jeles kami2 ni. Nak tau mana port dia tengok kat celah pokok tu haaa... Dia bantai tidoq berayun kat dalam pukat gantung tu ngan angin sepoi2 bahasa..xtau plak aku bahasa apa..hehe. Pergh...lena jap.
Apa yg best lagik...bila balik jer semua pengsan buat kesekian kalinya.. Pe lagi membuta la..lalalala..

Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking