Saturday, March 6, 2010

Bila Ajal Sampai...

Salam...
Terkilan aku petang semalam.. Aku baru balik keje, relax jap baca surat kabar. Tetiba..adik bongsu aku tu lari masuk dalam rumah pastu menangis teresak2.. Memang teruk & kuat jugak la dia nangis. Aku tanya nape? tapi dia tak cakap..tersedu2 dia. Pastu mak masuk ngan baby.. mak cakap ngan aku slow2 kata Neng dah tak da..dah mati. Laaaa...terkejut aku. Bukannya apa,aku baru je update gambar dia ngan anak2 dia kat sini nak kongsi ngan semua.

Beriya2 la adik aku nangis..kesian plak aku tengok. Bila aku tengok dia macam tu, baru aku tahu hati dia. Rupanya hati dia lembut sangat.. kekadang aku geram gak ngan dia bila cakap aku dia taknak dengar kan.. pastu aku pesan apa2, dia tak ingat. Aku pun sedih gak sebenarnya.. cuma aku tak tunjuk rr.. segan heheh. Aku keluar gak g tengok Neng, xda darah pun kuar dari badan dia..tersentuh gak aku. Sebab aku ni kategori suka dan sayang kucing..dari kecik lagi.

Lepas sembahyang Maghrib, aku ajak Baby ngan Adik aku kuar jap. Aku nak beli makanan kucing. Aku tengok budak 4ekor tu macam sasau je, mayb lapar kot. Sebab selama ni dia menyusu je..blum makan lagi. Nasib baik la jumpa makanan..harganya baru RM7.90. Aku beli la.. sian bebudak tu. Balik tu, aku rendamkan ngan air, pastu panggil bebudak tu makan. Aku siapkan satu kotak untuk dia suma.. Malam bawak masuk dlm umah la kotak tu, takut gak depa diserang bapak kucing kan..selama ni ibu dia ada xpa rr.


Nanti lah aku update gambar bebudak 4ekor tu dalam kotak dia. Aku dah amik gambar tapi aku tetinggal cam kat umah. Tengok lah kalau rajin..aku upload petang ni..

Sebenarnya.. aku pun sedih gak.. sob..sob..

No comments:

Post a Comment


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking