Wednesday, May 26, 2010

Jawab Soklan TAG Cik Hida

Salam..
Aha..tajuk entry ni direct to the point.. xda signal kiri atau kanan.. straight jerrrr. Terima kasih Hida sebab TAG ksu.. panjang tol TAG nya hehe. Apa pun..Meh kwn2 blogger kita tengok apa la jawapan terkeluar dari kapala otak aku yang sengal ni.. ;p

10 fakta tentang aku??
1- Nama penuh aku rahsia... (nanti ramai yang nak kutip utang..)
2- Nama glamour suesephia (idea tercetus bila aku gabungkan nama aku ngan putri tcinta)
3- Aku anak no 2 dari 4 org adik beradik
4- Aku ada seorang anak pompuan yang tersangatlah nakal & aktif
5- Aku suka menulis..dari kecik2 dulu sampai sekarang
(ingat tak majalah Gila2 dulu?baca Gila2 pun aku pegang pensel ngan kertas..nak tulis pe ntah)
6- Aku minat segala benda berkaitan ngan oven, tepung, marjerin, telur..huh pe lagi baking la..
7- Aku suka bawa keta laju2 (tapi klu mood aku xbtul kdg2 ada gak layan blues macam siput..)
8- Aku suka g jalan (tak kira lah kat mana2..asal dapat bejalan..shopping complex ke, pantai ke..mana2 lah)
9- Aku ni pemalu..eh tak kot.. Kaki bising ya jugak.
10- Aku ni jiwang.. (huh..yg ni xdapat nak nafikan..)


10 perkara menakutkan aku??
1- Allah Tuhan Yang Esa
2- Mati
3- Aku takut kalau2 aku tak sempat nak didik anak aku jadi anak yg solehah
4- Aku takut tak sempat nak bahagiakan mak & abah
5- Aku takut kalau aku sakit
6- Aku takut ngan segala serangga yg bole terbang
(Korang bagi aku cacing..pacat..lintah aku tak geli. Tapi kalo korang campak
kan kumbang..aku plak boleh terbang hihi)
7- Aku takut bila dengar cerita pasal neraka
8- Aku takut kalau mak & abah pergi dulu sebelum aku
9- Aku takut aku tak mampu harungi hidup..(tapi Alhamdulillah..sekarang aku berjaya)
10- Aku takut kalau2 kena buang keje ( huhu..mana nak cari duit beb...)

10 perkara yg selalu aku sebut??
1- Ya Allah... (sambil jerit ni...selalunya kat anak la hehe)
2- Poyo (yang ni kalau nak mengutuk kawan2..hihi)
3- Sengal (nak marah ni..)
4- Huk allohhh..
5- Ok
6- oraaiit..
7- per??
8- ish..ish..ish..
9- huh..
10- tak tau laaa..

10 perkara yang amat bernilai bagi aku??
1- Abah & mak
2- Adik beradik
3- Anak aku
4- Bapak sedara..mak sedara sepupu sepapat..selima & sebagainya hehe
5- Sahabat
6- Pengalaman pahit & manis aku
7- Ilmu
8- Tangan aku (sebab apa yang aku buat menjadi selalunya..hehe suka..suka..)
9- Tubuh badan aku
10- Kepala otak aku hehe

10 “pertama kali” dalam hidup aku?? (banyak yang dah tak ingat.. hehe)

1- Pertama kali aku dapat 5A masa UPSR
2- Pertama kali aku dapat Gred 2(SPM).Org dpt Gred 1 (24 agregat) aku dpt 25
terbabas 1 agregat.
3- Pertama kali dapat jejak kaki ke MRSM Pengkalan Chepa, KB.
4- Pertama kali dok asrama kat MRSM Pengkalan Chepa,KB.
5- Pertama kali jejak kaki ke UPM dok asrama d Kolej Ke-5
6- Pertama kali dok bersanding atas pelamin(masa kawen..)
7- Pertama kali kena tumbuk ngan x-husb (jeng..jeng..abah aku pun xpernah jentik aku)
8- Pertama kali ada anak..
9-
Pertama kali aku berdiri dalam kandang mahkamah (sewaktu proceeding perceraian aku..)
10- Pertama kali aku berjaya bangkit dari kekalahan & kelemahan diri sendiri

7 ahli yg terpilih tuk menjawab soklan TAG ni ialah:
1) Acap
2) Encek Fahmi
3) Uncle
4) PapaMeow
5) Cik Aina
6) LovelySuria
7) CuteKitty

Huhu..penat jawab TAG ni Hida..hehe anyway buleh mengimbau kenangan2 dolu2 tu ya.Yang manis dikenang..yang pahit tu campakkan kat dalam longkang..eh eh cam pantun plak bunyi nya ya..hehe. Kawan2 yang mana di TAG tu..kalau ada masa free jawab le..kalau belum bkesempatan biarkan jer la dulu. Sue free harini..jadi sempatlah mengetag.. Adios...

2 comments:

  1. T kasih, nanti ada masa papa tag pula ya, hehehe

    tgh bz ya amat.

    ReplyDelete
  2. thanks kak sue sdi jawab tag ni, best kan.. hehehe.. betul tu, leh mengimbau kenangan dolu2.. apa yg penting kak sue dh berjaya bangkit dari kekalahan dan kelemahan.. teruskan usaha tuk kebahgiaan diri sendiri dan orang2 tercinta..

    ReplyDelete


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking