Wednesday, September 21, 2011

Santai Raya 2011

As salam..
Huiiiihh selagi tak habis bulan Syawal..selagi tu lah xabih2 cerita raya hihi. Kepada sapa2 yang dah muak baca entry raya buleh la klik mana2 entry lain haha.. eh tapi yang ni raya lain sikit & of coz dah janji mesti banyak pic hihi. Kita beraya di pantai walaupun tak mandi-mandi weeee :)

Berapa kali merancang..akhirnya berjaya juga mengumpulkan group kami dari serata Kelantan utk meet up for Santai Raya 16hb Sept 2011 di Pantai Sri Tujoh, Tumpat. Terima kasih kepada semua yang hadir.. excellent gathering & I'm enjoying myself there !

Bermulanya disini..
Challet Terapung B01, Pantai Sri Tujoh, Tumpat.. ketenangan & kegembiraan harini :)



Diiringi menu utama ala Thai

~ Nasi Khomok~

~ Pulut Pauh ~
Errkk.. meleleh air liur masa tengah buat entry ni..sabar sue sabar..



Menu Raya
Lemang ~ Biskut Raya ~ Nasi himpit kuah kacang ~ agar-agar (eh menu raya ke ni..belasah kekeke) ~


Saksikan kekecohan kami menyediakan juadah dan melantak (yang paling penting ahaha :)


Sebelah petang kami meronda di Pengkalan Kubor (kawasan jual beli yang sangat dekat dengan Tak Bai, Thailand).. window shopping.. tak kurang jugak yang 'door shopping' ngeee :)

Balik dari sopping. Sesi petang bermula.. yeeha
Sebelum tu cik kiah nak beli 'lokan' ya.. bukan kepah, bukan remis, bukan lala..dan ianya adalah 'lokan' hehe.. Harganya kat sini adalah RM5 untuk 3kg..murah dak?? Kami belasah 6kg hehe. Ala.. berat tang kulit je tu..isinya kocik je hehe :)
Mokcik.. nak lokan sepuloh riya !

Sesi membakar lokan bermula

Sebelum ~ Selepas ~
Kalau dah mulut lokan tu terbuka maknanya dah masak..pastu mulut kita pulak bukak sebab nak makan lokan hahah :)

Lihatlah keseksian lokan.. amat mengancam perggh :)


Inilah 'Geng Lokan" hik hik ~


Untuk menggembirakan hati.. cenderamata disediakan untuk semua yang hadir !

Alhamdulillah... Lainkali, ada rezeki buleh anjurkan lagi program macam ni. Apalah sangat berhabis duit dalam RM20 untuk program sebegini berbanding dengan kenangan dan silaturrahim antara kita..ehh ye ke uoollss??


P/s : Sue dah kata kan..harini punya entry banyak pic muhaha :)
Terima kasih kepada encek FahmiYusof kerana memberi pinjam gambor2nya memandangkan beliau adalah selaku 'jurufoto' tak bertauliah pada hari tersobut ekeke :)

2 comments:


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking