Sunday, January 31, 2010

School...

Salam
Today is her first day at school...!! Harini memang hari weekend aku. Aku yang terlebih berdebar bila dah hantar dia masuk. Dag..dig..dug jantung mummy..hehe. Kat bilik Teacher lagi dia dah usik buai dan mainan..hehe harap2 dia tak buat hal nangis nak ikut aku balik nanti. Berbuih mulut aku dalam keta pesan itu..pesan ini sampai dia tutup mulut aku.. Katanya,'Mummy diam dulu, baby nak cakap ne..'.. wahahaha terkena aku.

Elok je dah siap daftar, aku bagitau dia 'Mummy nak g work ni..mak tok nak balik masak, baby dok school dengan teacher ..ngan kawan2 yea..'. Dia angguk pastu salam cium tangan aku & mak tok dia. Apa lagi,teacher pun pimpin tangan dia ajak g main ngan kawan2 kat playground dalam school tu.. Sememangnya aku puas hati dengan suasana dalam school & kemesraan teacher2 nya semua. Setiap teacher akan manage 10anak2, so xdalah tak terkawal sangat nanti. Thumbs up!

Bukannya apa, aku tak nak dia manja sangat ngan atok & mak tok nya tu kat rumah. Although she just reach 3, aku rasa dah sampai masa nak bagi sedikit pendedahan untuk dia & menanam sifat nak belajar dalam diri dia. Itu memang hajat aku dari dulu lagi. Biar lah aku berhabis sikit untuk dia..lagipun dia lah satu-satu nya PUTERI aku... Aku nak dia lebih dalam segala-galanya.

Lagipun, dia memang minat belajar. Selalunya bila mak su dia buat home work malam, dia pun sama nak ikut. Selalu dia masukkan buku2 yg aku beli dalam beg pastu naik basikal & salam ngan sume orang..dia kata 'Bye mummy,baby nak g school dulu..nanti baby balik yea'... layan jer la!

Tak sabar nak tunggu dia balik pot pet pot pet perihal kat school nanti.. Nanti aku update esok ngan attach her photo with uniform..how cute!!! Lambatnya pukul 2ptg...nak amik baby nie..windu laaa!!!

No comments:

Post a Comment


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking