Thursday, April 21, 2011

Anak Mami

As salam..
Cepatnya masa berlalu..dari si kecik dah menjangkau 4tahun 3bulan saat mamy menulis.. Alhamdulillah waktu kecil tak banyak sangat ragam menjaganya..


Baby~
Tido malam tak bangun menangis pun. Kalau bangun pun cuma nak susu jap then tido balik. Good girl..

1 Tahun~
Dah besar sikit pun tak naughty..muka innocent je.. hehe

2Tahun~
Hmm dah mula nak merabut itu ini..maklumlah dah ada kaki :)
Still tak cukup naughty..

3Tahun~
Dah sibuk nak g sekolah..suruh Mamy hantar school. Pergi school tak nangis pun..good for 2month. Lepas tu kena marah cikgu sebab 'ter uk uk' dalam seluar terus taknak pergi school (adakala rasa macam nak gelak pun ada). Terbang duit mamy bayar yuran hehe. Takpelah..

4tahun~
Alhamdulillah..daftar school & untill now still rajin pergi school & belajar kat rumah..good girl. Mengaji pun dah habis buku 1.. Sometimes bila dia tanya huruf-huruf jawi pun dah lepas semuanya..Baca doa pun dah okay..even Al-Fatihah..Alhamdulillah.

Sayang musyuk mamy...
satu je mamy kurang berkenan sikit..cepat tul naik angin..adduhh. Garang sangat especially dengan su (maksu Umie). Kadang-kadang mamy pun boleh naik angin tau bila dia mengamuk-ngamuk tak tentu hala..(ala2 darah tinggi dah huhu).. Kesabaran tu tinggi lagi..tapi kekadang tu sepit ketam berjalan jugak hahaha..dah tu naughty sangat..lepas tu kesian pulak.

Kalau nakkan sesuatu tu..ayat dia 'saya nak sekarang jugak'. Itu yang mamy xleh tahan tu.. Cuba lah belajar bersabar sikit anak...hmm. Mungkin umur dah bertambah sikit lagi nanti, anak mamy lagi bertambah pandai menilai hokkay..

Aiiisshh...walau naughty macamamana sekali pun..dia tetap sayang musyuk mamy !

No comments:

Post a Comment


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking