Friday, July 8, 2011

Kenapa atok tinggal saya?

As salam...
Kisah yang sedih.. lagi sebak.. Baru dapat terima berita dari saudara belah family mak.. mak saudara yang di Penang meninggal..Innalillahi wainnailaihirajiun. Al-Fatihah untuk aruah. Wajah aruah mirip betul dengan wajah tok.. memang takleh lari. Bulan Febuari 2011 tak silap kami bercuti ke Tanjung Dawai, Kedai.. kami melawat dia. Alhamdulillah dia sihat.. cuma sue & mak memang menitik air mata masa tengok dia sebab teringatkan aruah tok (orang utara panggil nenek sebagai tok ya sahabat...harap maklum :)

Abah dan mak memang nak turun Penang esoknya tu..so sue kena take over semua tugas ambil bebudak balik sekolah untuk adik & si baby.. Pukul 1tgh keluar ambik baby dan kol 2.30ptg keluar jap ambik adik. Alhamdulillah depa dua ni dok sekolah dekat2 je ngan office hmmm.. Kami makan kedai jerrr ahaha..dasar pemalas tetttt :)

Balik malam je kat rumah baby dah jadi sedih. Agaknya atok ngan mak tok nya tak ada.. so just tinggal kami je bertiga..rumah jadi sunyi. Nangesss..

Dah mamy pujuk2 dan call atok..ce tengok muka dia yang terlalu sedih tu..alahai siannya ekeke. Mamy kalau bab gelakkan anak nombor satu. Atok & mak tok dia dah tak leh tido malam dah kat Penang. Plan nak g 3 hari Khamis sampai Sabtu kensel.. Jumaat terus balik kah kah. Tengok la cemana ni??

Malam2 mamy dengan baik hati bagi jugak ais krim yang buat sendiri kat rumah. Untuk makluman sahabat berlambak dalam peti ais ahaha.. bukan baby saja dok nyonyot eskrem tu.. atok, mak tok, mamy dan maksu pun sama je wink wink ;)


1 comment:


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking