Saturday, May 7, 2011

Kisah Hari Ini

As salam sahabat blog...(cewah macam ramai je sahabat blog ehehe). Harini Sabtu..baby xschool tapi mamy tetap keje macam biasa because mamy punya weekend is Sunday & Monday.

At first..masa anak belum school rasa macam xda apa kacau. But when she start to go to school, jiwa kacao..things goes different. Apa taknya..bila dia punya school weekend Friday & Saturday..mamy kerja. Then mamy punya weekend Sunday & Monday..baby pulak school..addoyai... Bilanya masa nak bersama ngan anak..hmmm. Tapi demi tugas & sesuap nasi maka terima lah seadanya..Alhamdulillah, syukur.

Harini mamy bawak si baby pergi kerja..ehehe. Bukan apa..Ikhmal (anak adik) ada kat rumah, asyik bercakar je dak dua orang ni. Si Ikhmal pulak demam..sian dia. So baby kena mandi & masuk office ngan mamy hehehe. Guess apa dia buat during office hour today May 7th,2011..

Colouring.. online games.. layan You Tube ~ kartun.. lastly dah boring pegang komputer mamy printkan coloring pages tu untuk dia.. Hmm..bantai mewarna pulak till 1.00pm.. Apa saja mamy buatkan asal masa dia terisi. Kalau tak nanti mula lah..nak mengganas. Larik sana sini..poning mamy nanti..
>> kalau mamy pening nanti mulut mamy pun ikut pening..
>> bila mulut mamy pening..tangan mamy pulak ikut jalan...
>> bila tangan mamy ikut jalan..sendiri mau ingat ya anak mamy ehehehe...

Anyway, she behave herself tadi. Alhamdulillah.. Balik rumah je around 1.20pm tadi..makan nasi sikit then 'nenen' (susu botol)..pastu layu then terus Zzzzzzzz... Mamy yang tukang tepuk bontot baby pun terbabas jugak. Kriiiiiiing.. times up mamy..pergi kerja ehehe..

6 comments:

  1. dulu2 masa anak2 masih kecil, bila kena kerja during weekend, anak2 memang suka sangat bila ajak ke pejabat.tak bimbang mereka berlari sebab selalunya leka melayan online game :)

    ReplyDelete
  2. betul tu...mamynya jeles anak dok online..
    mamy gatai tangan nak ber fesbuk ehehe...

    ReplyDelete
  3. waahhh teman mamy kt opis ya.. :))

    ReplyDelete
  4. salam singgah di sini dari kami..PCL n mamadiana

    ReplyDelete
  5. terima kasih PCL n mamadiana..nanti singgah lagi jengok sue & sephia..

    ReplyDelete


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking