Thursday, April 21, 2016

Cuaca Panas..Ruam Panas

Assalamualaikum..
Cuaca nowdays sangat lah panas..siang bawak ke malam subhanallah. Siang berpeluh..malam pun lagi lah sama.. Lepas solat maghrib & isyak je terus masuk bilik..on aircond. Nak layan tv kat luar pun jadi malas. Masuk bilik..dah jumpa bantal..hmm babai lah..confirm zzzzzz..

Dua malam lepas, kakak naik bintik2 mcm ruam..whole body tu. Terbeliak biji mata mamy tengok. Terus ajak dia g mandi lagi sekali..then letak calomine lotion. Dah..mamy langsung tak leh tido terus malam tu..sbb xsedap hati. Esoknya ingat nak bawak dia g klinik..so xpayah g sekolah tapi dia xmo. Ok set..janji lepas sekolah pukul 5ptg..nak xnak kena pergi jugak...badan dah menggerutu. Anak pompuan weyyy..kalau berparut sana sini..gattai sana sini..jatuh saham hehe..

Petang tak petang lah..lepas maghrib baru nak pi cari doktor ngeh ngeh..lembab betul mamy.

Alhamdulillah..nasib baik xda apa2. Memang sebab faktor cuaca sebab terlalu panas..so badan dia berpeluh dan lembab. Nothing serious sebab xda demam dan sebagainya kalau nak kata campak. Tengahari xboleh balik mandi bagai..cuma tukar baju ja dari 6pagi sampai 5petang. Lagi2 kalau ada Pendidikan Jasmani pagi tu..memang simpan peluh sampai pukul 5ptg la jawabnya. RM36 dapat sabun berubat..ubat makan gatal..krim sapu..alhamdulillah. Insya Allah..semoga Allah permudahkan..amin.

2 comments:

  1. Dalam cuaca skg ni pun saya baru keluar hospital sebab demam teruk ni kan lagi kalau budak2 ..kesian saya tengok ..moga kita sama-sama bertabahlah ye..

    ReplyDelete
  2. cepat sembuh ya 4ziey..kenit tu dah ok alhamdulillah..hilang semua ruam2..

    ReplyDelete


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking