Monday, July 25, 2016

Coretan Rindu

Kerinduan itu
Memaksa aku menjadi..
buta mata..buta hati..
buta mata melihat
buta hati merasa
Tersedar di alam nyata
Hanya mimpi dalam hiba
Yang ditunggu tak tiba
Hingga mata ini berkelip lagi
dengan izin Ilahi. Suesephia 27/7/16; 3.45pm

Tuesday, July 19, 2016

Panggilan Pulau

Assalamualaikum..
Nak dijadikan cerita, last week Pakngah balik kampung bersama isterinya. Dah lama pakngah tak sempat balik..last sekali masa aruah mak takda haritu..means dalam 2tahun lepas.

>Maka..petang Jumaat tu kami plan nak p Aeon KB. Ngong ngeng..ting tong..dalam pukul 8.30mlm baru boleh bersiap semua orang. So..xbanyak tempat boleh round..cuma masuk H&M dan Polo ja. Depa belanja sakan..kami dua beranak window shopping dulu. Takda benda yg really catch my eyes..gitteww. Disebabkan masa xmengizinkan..kami plan mai lagi esoknya Sabtu and we make it happen hahaa. Memang mai sungguh lepas kerja..join pakngah and da geng. Alhamdulillah..kakak berjaya pau mamy 2 tshirt Padini..murah ja RM29..sib baik nakkk..haha.

So..ahad tu flight pakngah pukul 6.25pagi..maksudnya depa nak kena ada di airport dalam 5.25pg gitu lah sebab nak solat Subuh kat sana lagi. Maka, jam 4.35 pg tu kami dah keluar rumah okeh. Me..driver as usual keh keh. Sampai airport 5.20pg gitu..angkat barang..then bye peluk cium..

Dari cerita di atas, semestinya korang tau diri ini sngat penat. Pergi enjoy sana sini bagai..dan lepas kakak p sekolah pukul 7.10pg tu..saya nekad untuk pitam dengan syoknya bertemankan tilam empuk..bantal banyak2 atas katil..wooii gila best! Memang sangat lena..tiba2 tersedar tengok jam 8.30pg..ooh masih awal..baru 1jam tidur..golek2 sambung lagi.

Tetiba..dengar suara org panggil 'Mamy'..celik mata pandang tingkap..dlm sedar tak sedar dengar lagi sekali 'Mamy'..mcm suara adindaku memanggil. Tengok jam pukul 10.30pg..wahhh memang tidur lama sangat! Campur terkujat dengar suara dan terkujat tengok jam dah 10.30pg..automatik mata terbuntang unyuk mulakan hari baru. Tapii..siapa yang kejut saya masih menjadi misteriii :)

Thursday, July 14, 2016

Ayah - Ae Man

Permintaan dari anak-anak RAYSA, katanya nak share lagu ni ---> AYAH dari Ae Man
Latar belakang kita semuanya berbeza..mungkin lirik lagu ini sedikit sebanyak menyentuh hati salah seorang dari mereka, kita pun tak tahu kan. Apa pun yang terjadi, mereka sangat positif meneruskan kehidupan dengan panduan dan landasan agama yang diterapkan kukuh di dalam diri masing-masing. Doakan mereka agar menemui jalan yang lurus dan semoga Allah permudahkan jalan hidup mereka sehingga berkerjaya, berumahtangga dan meneruskan kehidupan dengan bahagia ke akhir hayat nereka..amin. Meh kita layannn lagu Ayah ni...






Kelas Blog Kedua Bersama Anak-Anak RAYSA

Assalamualaikum..

Hari ni hari raya ke 9..dah mula masuk office. Apa yang best? hari ni ada kelas pertama selepas Ramadhan dan selepas raya..dan yang paling best lagi bersama anak-anak RAYSA (Rumah Anak Yatim Siti Aminah), Pasir Pekan, Tumpat, Kelantan.

Seronoknya bila kami dah pernah belajar bersama-sama dalam 10-12 sesi kelas terdahulu sebelum ini. Telah wujud Silaturrahim ececehhh..... Jom layan gambar je lah..tulis banyak-banyak bukan korang nak baca kannnn...

Majlis raya bersama






Kelas Blog Sesi II bermula..






Semoga hubungan bersama anak-anak ini berkekalan ke akhir hayat..amin.

Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking