Tuesday, May 10, 2016

Monolog Cinta Kuantan

Assalamualaikum..
Seronoknya bila dapat berkumpul bersama rakan sahabat especially dari fasa II tu pun sebab konvoi sebab kami ada kursus di Vistana Hotel, Kuantan. Kali ni 4 buah kereta..kereta adi, saufik dan abg am..kereta pok shad,nusi, mael, mahani dan dilla..kereta mus, din, kirin dan jai..lastly my dear 'bigboss'..me, cla, fauzan dan husnu.

Seronoknya berkonvoi bersama sebab sikap dan rasa tanggungjawab yang tebal dalam diri kami semua. Kalau satu kereta tercicir, yang lain tunggu..kalau ada kereta yg bermasalah, yang lain turut membantu tanpa buat muka..itu yg paling best setakat ni. Sebab my 'bigboss' pun pernah kantoi battery kong tahun lepas masa nak balik dari Kuantan..haha drag masa 3jam kat sana sebelum konvoi gerak..minta maaf ya kawan2...tq memahami dan membantu! Yeah..great team with a great members!

Masuk Hiway

Bukan nak berluma-lumba di hiway tapi memikirkan perjalanan masih jauh, masing2 memecut dengan jayanya. Harap xda dapat surat layang dari abang polis nanti..insya Allah. Eerr..tapi lebih 110km selalunya..pejam mata! Kirin snap me in action ekeke..

Alhamdulillah..kami sampai awal..11.30pagi. Lunch sekejap dan terus masuk kursus di Vistana Hoyel Kuantan. Pandangan dari Vistana Hotel Kuantan Room 635.

Learning time..hangkut sebanyak mana ilmu sehabis boleh. Fokus!

Swimming pool yang memang lawa dan menggoda ngehee..tapi xdapat nak buat apa. Tengok je lah..sambil telan air liur haha..

Ada diajar sesi fotografi asas menggunakan HP..jadi manfaatkan. Shoot selagi mampu haha..





Insya Allah..akan ada Monolog Cinta Kuantan II. Harini dapat off sehari..rest sekejap. Pastu kena kemas rumah yang macam kapal karam. Semoga dipermudahkan..amiin

Monday, May 2, 2016

Kenangan & Pengalaman

Assalamualaikum..

Bercadang drive ke KL melawat nenek saudara yang confirm kanser..tengah melalui kimo..subhanallah. Semoga nyai terus kuat dan tabah menempuhi nya dengan sabar. Kami hanya mampu memandang..tidak merasa keperitan dan segala kepayahan. Semoga Allah permudahkan urusan nyai.

Bertolak dari Kelantan jam 8.30pagi..mulai masuk ke Karak dalam 3ptg..alhamdulillah. Perjalanan sangat smooth..xsempat berhenti makan. Masing2 excited kot haha.. Sampai je makan kat rumah uda..alhamdulillah.

Esoknya..melawat nyai di Klang.

Pernah ada cerita disini. Pernah ada suka duka disini. Segalanya disimpan menjadi kenangan dan pengalaman. Biarlah rahsia..satu masa tetap akan terbuka.


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking