Tuesday, June 30, 2015

Kotak Kasih Sayang

What a lovely day harini..cuaca sangat mendung..xpanas. Sesuai sangat dibulan Ramadhan ni..alhamdulillah rahmat Allah beri..

Hmm..pagi tadi sempat kejar kurierkan sekotak cornflakes cookies rangkup krup krap kepada sepupu di kl bersama2 ngan serunding daging 500g..plus kotak tu semua sekali 1.5kg..chargenya RM14.40..boleh la hehe.. Semoga ianya menjadi kotak kasih sayang..pengikat kami semua sekeluarga. Walau jauh dimata..dekat dalam hati semua.


sedikit kudap2 ;)

Saturday, June 27, 2015

Donut Mendonat

Assalamualaikum.. Ramadhan 11 kita harini..alhamdulillah. Tengok tajuk pun tau kan..harini anak request donut. Sue xtau kenapa..kek jarang pulak tak jadi. Tapi donut..selalu je xjadi, agaknya kurang menguli kot.. Jadi, harini menguli selagi terdaya. Memandangkan semua barang dalam resepi yang google tu ada..kita mendonut jom. Sue guna resepi bawah ni..jom share.

Resepi ni jadi uoolsss..alhamdulillah. Turn out elok je..lembut. So..boleh simpan reaepi ni utk rujukan kemudian hari.

Sunday, June 21, 2015

Abang Lebat Kembali

Assalamualaikum..

Setelah sekian lama menghilangkan diri entah ke mana..akhirnya Abang Lebat pulang ke rumah. Memang kaki kotor2 dan basah..mesti berjalan dalam sawah,dibasahi embun2 di daun rumput menghijau eeeewah haha.

Dulu..dialah abang kawasan rumah ni. Tapi sejak dia xda..si jantan Kuning entah dr mana datangnya melebarkan kuasa. Habis anak dara dan mak dara terkincit2 lari ketakutan. Miss universe si Vieve memang xberani dok luar la..asyik lari masuk je.

Perkenalkan Abang Lebat..tengah makan..lapar..baru balik merantau. Mamy pun..xnyempat nak alih selipar jopun tu ha depan muka Abang Lebat hihi

Miss Universe Vieve..tayang body. Nak ngurat Abang Lebat la tewww..
Semoga anak2 mamy cukup makan..cukup kasih sayang semuanya. Doakan mamy nanti..

Friday, June 19, 2015

Terkenang

Assalamualaikum.. Dah lama cuba install Blogger tapi tak dapat. Dah siap download katanya 'package not valid' ...bengkek je rasa. Cuba BlogIt..wow alhamdulillah..suka. Insya Allah boleh berblog semula..senang access.

Alhamdulillah harini 2 Ramadhan..selesai puasa sehari..masuk hari kedua. Pening melayan si anak puasa..pukul 6petang siap menangis sakit perut lapar. Haaish..ikut naluri ibu nak suruh buka puasa je tapi mengenangkan sejam je lagi..sayang. Macam2 buat nak cover hehe...finally sempurna puasanya sehari.

Semoga Allah memberi keberkatan dan kesihatan utk kita semua menunaikan ibadah puasa tahun ni. Teringat waktu balik dari program di Gold Coast Sepang, demam memang tahap sangat teruk. Selalu doa moga tak terkena balik demam sampai tahap macam tu huhu rasa teruk sangat sampai adinda2 semua pun naik risau. Belanja gambar Gold Coast Sepang setepek :)


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking