Thursday, March 21, 2013

Sekeping foto..sebuah cerita ;)

Salam...
Malam2 ni dok geledah gambar2 dalam hp..terjumpa beberapa keping gambar yg agak menarik utk dikongsi ehehe. Memng menitik air liur nengoknya...manis..masam..pedas sikit.. Macam2 rasa..waaahh gituu!

Sue kalau p Pengkalan Kubor kat Tumpat mesti beli rojak buah atau ore kelate panggil 'colek buah' haaa...bukan culik ya. Saya ulang sekali lagi colek..bukan culik hehe.

Namanya 'colek buah pakcik bismillah'..
Sebab apa namanya macam tu..? Sebab pcik ni sangat lah bagus..setiap kali dia nak potong buah, dia akan baca Bismillahirrahmaa nirrahim.. Sue memang jatuh cinta dengan kuah rojak pakcik yg mmg best!

#semoga pakcik sentiasa murah rezeki dan dibawah lindungan Allah hendaknya..amin.

Flying in the Sky

Salam semua...
Lately ni badan rasa penat sangat..especially bila balik kerja after 6pm tu.. Aiyyaaahhh macam ala ala nenek dah..penat sangat. Macam banyak sangat kerja hadap kat office tu..mengada2 kan ngeeee :).

Tepat 10malam...si kakak dah start ngantuk.. 'Jom mamy..kita masuk tidur.'..waaa ayat tu yg paling best..ngekor jee la ehehe. Letak je kepala atas bantal tu..macam kena jampi serapah.. pling!!! terus pingsan... Hubby sms bersepah2..langsung xmasuk ke telinga. Mana taknya..sue pingsan pukul 10.05malam..gitu2 la kot..then hubby call around 10.20mlm gitu...time tu kita baru nak masuk ke alam fantasi..ahaha.

Ting..ting..ting..tepat jam 12tgh malam..terjaga dari tidur! alamak sure dia dah tido. Hmm..xdapat la berborak panjang malam2..kalah org tengah bercinta! Bila dah bangun malam payah dah la nak tidur..hmm termenung..mengelamun..oppps pocot! terkujat HP vibrate..bergegar pipi hik hik. Takkan lah hubby yg sms sebab dah pkl 3pagi..?? abis sapa lagi kalau bukan dia..ternyata memang dia!!

Pelik bin ajaib..pukui 3pagi tak tidoq lagi..apa buat? Rupanya..dia jumpa kawan lama..sembang2 kawan dok cerita pasai kelas 'Learn To Fly' waaa weee. Actually..hubby pernah bgtau..memang salah satu impian dia nak belajar bawa helikopter ataupun  kapalterbang kecik tu ..apa ke namanya... So this time..dia dapat apa yg dia impikan..Insya Allah.
Talk about me? naik merry-go-round teman anak kat fun fair tu pun kecut perut..aiiisshhh apa lagi nak temankan dia nanti. We see how yea abang..my confident level bila berada di tempat tinggi ni..payah sikit nak predict muhahaha.

# Wish u luck my dear abang.. Saya suka naik merry-go-round (pengakuan berani hari ini) hak hak.

Ya..saya faham.

Salam..sekadar luahan hati..

Ya..saya faham awak sibuk..
Ya..saya faham awak perlukan masa..
Ya..saya faham awak ada komitmen..
Ya saya cuba faham..

Perlukah saya teruskan iya saya..
Sekiranya awak langsung tak mahu memahami saya?

# Saya cuba tebalkan kesabaran saya..dengan 'ya, saya faham' supaya tiada berlaku ketidaksefahaman. Sekian.

Wednesday, March 20, 2013

Menu lunch yang kababom!

Waaa weee...
Guest what..mak macam tau2 je menantu dia balik...dia buat kerabu sotong yg daaap gitu!

Dah la tu..hubby pulak rajin semacam je buat deep fry udang ngan bwg putih..hmm yummy.
# sue tolong jugak...errr tolong makan!

Dah siap makan..kami habiskan masa kat kandang..ngan budak2 bulu semua dengan kakak sekali. Dah siap tu..ada satu lagi projek belum siap..tadddaaa gantungkan potret kami di dinding..yg agak2 dah lama jadi impian sue..alhamdulillah..suka suka!

# i'm so in love with you..

Monday, March 18, 2013

Satu malam di Kota Bharu

Salam semua...
Lamanya tak menggeledah Kota Bharu waktu malam hehe. Yang syoknya..ada pasar malam..& walking distance dengan Giant-Parkson..pasaraya The Store..dan pasaraya Pantai Timur.. Actually Pasar Siti Khadijah pun around d corner jugak..cuma malam xbuka la..

Dari Giant-parkson..turun menghala ke area pasar malam. Jalan2 santai..yg paling sue suka kat sini..beli sotong bakaq kat sorang pakcik ni. Rasa sotong bakaq dia len sikit dari gerai lain..hubby yg ajar sue makan mende tu haha..best jugak. Macam biasa..sue kalau dah start makan, handphone pun xtau letak mana..xsempat nak snap pic hihi..

Ini je lah 3 keping sempat snap pun utk share dgn semua. Yg paling menarik..gerai pau keh keh...makan lagik! Habis tu..cemanalah tak bam bamnya!

#pipi macam pau daaa !

Great time..great love..

Salam..
Tak ada apa yang indah dalam hidup ini melainkan mengasihi dan dikasihi...mencintai dan dicintai.. Segalanya seakan nampak sempurna & indah! Kasih sayang sesama manusia..serta kasih sayang sesama makhluk ciptaan Dia yang Esa.

Alhamdulillah..kita diciptakan dengan penuh  perasaan kasih & sayang..seronok tengok kakak dengan Olie..just look at the pic! Sangat mesra..it's l.o.v.e!

#Sue share 3 dak kenit yg notty..

Dinner 15-3-2013

Salam..
Dah lama rasanya xdinner sama2 dgn hubby. Malam tu kami dinner di Food Village..atau lebih dikenali sebagai Chim Chum ;-)

Minta maaf banyak2..sebelum duduk je sempat snap photo..dah duduk..ambil makanan..sibuk membakar dan yg paling best..sibuk makan weeehuuu!

#tq abang!

Pagi Yang Damai

Salam..
Wallaa pagi 14 Mac yang damai.. Apa taknya..boleh driving dengan aman tanpa gangguan trafik yg melampau..alhamdulillah.

Perjalanan ke meeting di Panyit, Machang tadi memang relaks & best! Just imagine..jalan lengang sampai sempat snap satu gambar muhaha..macam jakun je kan hehe..#jangan tiru aksi ini okay..ianya sangat tidak beretika tau!

Meeting pun berjalan lancar..alhamdulillah penat lelah berbaloi. Abis je meeting berkejar terus shoot ke airport ambil yg tersayang weeha!

Thursday, March 14, 2013

Mesyuarat vs Kepulangan Tersayang

Salam..
Jam dah pukul 12.15pagi..mata xmo pejam..masih lagi dok bergayut dgn encik hubby hehe. Dia pun baru nak abis kerja..on d way balik rumah.

Baju yg lipat tadi blm masuk lemari..baju kurung nak p meeting esok belum bergosok@iron lagi adddoooiii..penyakit M menyerang..huhu.

Esok ada meeting pukul 9.30pg..jauh jugak nak kesana..dlm satu setengah jam kot. Dah la tu..hubby balik sampai di airport dlm pukul 5.30ptg..esok khamis jln sure sebok gila! Sekurang2 nya 3jam sebelum hubby sampai dah kena bertolak balik ke airport..klau tak berjanggut putih le kawan tu menunggu..

Apa2 pun..selesaikan meeting dulu..persiapkan kepala otak ni..set utk meeting. Petang bkejar balik ambik hubby..hrp2 xbuat dia menunggu.

#i will be right here waiting for you..

Wednesday, March 13, 2013

Teringin...

Sesekali...ku rasa teringin...lalala..hehe. Lagu nyanyian Shima tetiba je masuk dalam kepala ni.

Alkisah harini berkait dengan perkataan teringin tu. Dari zaman dulukala lagi..memang teringin sangat nak framekan gambar kahwin sebesar2 yang boleh dan letak atas kepala katil..waaweeee so sweet kannn. Sapa yg rasa menyampah..xyah la dok potong niat suci murni ni..memang nak buat jugak hihi.

Mungkin org lain dah lama buat kan? Dulu2 xberkesempatan nak buat..sekarang alhamdulillah. Insya Allah akan letak kat posisi sepatutnya sebelum encik suami balik..suprise bagi dia.

>> Either you realize or not..i will always love you..till my last breath!

Tuesday, March 12, 2013

Kandang Kambing

Salam..
Out of no where..tiba2 tercetus idea nak bela kambing untuk side income. Maybe sebab pernah tengok sorang kawan yg bela biri2..dan sorang pakcik tu jugak yg bela kambing. Ternakan yg saja main2 tu boleh beri side income utk dia.

So..no harm trying kannn. Sambil saja suka2..sbb memang minat dgn haiwan peliharaan termasuk kucing..lembu.. Tambahan pulak..abah pun suka..encik suami pun menggalakkan..so why not!

Mula dari misi mencari pembekal kayu yg murah..hinggalah cari tukang nak buat kandang..mencabar betul. Payah nak cari tukang! Bengkek dengan situasi tu..kami sepakat..sue..encik suami..abah & pakya bertukang!

Percaya @ tak..kami semua dah rupa buruh PATI tau..huhu. Berbungkus sebab takut sunburn..yg sememangnya akan sunburn lah jugak. Muka naik jerawat kecik2 kat dahi..tangan jadi bintik2 omg hahha! Nasib baik dah hilang..alhamdulillah.

Penat lelah kami berbaloi..peluh mengalir..letih tu semua hilang bila tengok kandang dah berdiri. Sikit demi sikit..kami buat jugak. Abah tu hari2..ada je benda baru dia buat. Encik suami..tiap kali balik..fikir apa benda nak buat utk kandang lagi.

So till now..alhamdulillah. Dari gayat nak naik..laaa ni dah pro dah hihi. Si kakak laagi lah..hari2 mesti nak jengah anak2 bulu tu kat kandang. Next entry nak cerita pasal anak2 bulu tu tau hehe..insya Allah. Okay..gerak dulu..nak siap g kerja lalalala ~

Friday, March 8, 2013

She & hers..

Salam...teruk kan?
Dah berhabuk..bersawang baru nak update blog..huhu. Nowdays busy sangat..sangat..sangat.
Bukan apa program 1Citizen berjalan di tempat kerja.. So,every Friday have to teach community how to be more sopan & beretika bila online..waaah gitu!
Anak pun dok je la kat rumah Fri & Sat..kesian dia..walhal that is her weekend. Tak tau nak kata apa..what to do.. Tinggallah dia dengan 'la-la' nya..kekadang sampai lunyai si la-la tu dikerjakan kakak huhu..
Maafkan mamy ya sayang..ambil byk masa utk kerja. For all of us jugak kan..later we plan for a holiday ya!
Love u..

Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking