Tuesday, March 12, 2013

Kandang Kambing

Salam..
Out of no where..tiba2 tercetus idea nak bela kambing untuk side income. Maybe sebab pernah tengok sorang kawan yg bela biri2..dan sorang pakcik tu jugak yg bela kambing. Ternakan yg saja main2 tu boleh beri side income utk dia.

So..no harm trying kannn. Sambil saja suka2..sbb memang minat dgn haiwan peliharaan termasuk kucing..lembu.. Tambahan pulak..abah pun suka..encik suami pun menggalakkan..so why not!

Mula dari misi mencari pembekal kayu yg murah..hinggalah cari tukang nak buat kandang..mencabar betul. Payah nak cari tukang! Bengkek dengan situasi tu..kami sepakat..sue..encik suami..abah & pakya bertukang!

Percaya @ tak..kami semua dah rupa buruh PATI tau..huhu. Berbungkus sebab takut sunburn..yg sememangnya akan sunburn lah jugak. Muka naik jerawat kecik2 kat dahi..tangan jadi bintik2 omg hahha! Nasib baik dah hilang..alhamdulillah.

Penat lelah kami berbaloi..peluh mengalir..letih tu semua hilang bila tengok kandang dah berdiri. Sikit demi sikit..kami buat jugak. Abah tu hari2..ada je benda baru dia buat. Encik suami..tiap kali balik..fikir apa benda nak buat utk kandang lagi.

So till now..alhamdulillah. Dari gayat nak naik..laaa ni dah pro dah hihi. Si kakak laagi lah..hari2 mesti nak jengah anak2 bulu tu kat kandang. Next entry nak cerita pasal anak2 bulu tu tau hehe..insya Allah. Okay..gerak dulu..nak siap g kerja lalalala ~

No comments:

Post a Comment


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking