Sunday, December 30, 2012

Kiranya mata itu

Kiranya mata itu mampu meluahkan kegundahan jiwa..
Kiranya mata itu mampu menyuarakan isi hati..
Kiranya mata itu mampu menampakkan kepedihan yang tersarang..
Agar kau bisa tahu..keseluruhan yang tersirat dalam diri..
Yang hanya terpendam hanya untukmu..
Yang adakala sukar diluah..dengan kata-kata

Andainya aku jua mampu..
Membaca pandangan matamu..
   Ada kiranya cinta itu terpancar disitu..
   Ada kiranya kasih sayang itu ikhlas seadanya..
   Ada kiranya segalanya itu indah nyata..
   Atau..
   Ada kiranya aku yang hanya menari di pentas dunia yang penuh dusta.

Kasihilah aku..kerana aku mengasihimu sepenuh hatiku..
Sayangilah aku..kerana aku menyayangimu setulus jiwaku..
Cintailah aku..kerana aku amat menyintai dirimu seadanya aku...
Kasihanilah aku..kerana aku sebahagian dari dirimu..


Nov -Dis'12 Short Snap

Salam...
Lamanya tidak menulis sesuatu di sini. November dan Disember 2012 banyak aktiviti. Training di Kemaman..balik..terus fly ke KL jumpa dear hubby wink wink ;-) Tak lama pun 2-3hari je..itu pun dah mengganggu schedule kerja hubby..so sorry abang!

Habis training di Kemaman..another training in the corner. Drive away to Jeli for Training the trainer (1 Citizen Program).. There is an exam for the trainer to complete..aiyooo! Serious nervous gila sebab dah lama xexam ahaha. Study hard la malam tu..subuh pun bangun buat exercise..alhamdulillah lulus untuk jadi trainer. So kena apply this training kat workplace nanti..

Hubby balik kampung after habis training.. Nothing much to do..ujan sepanjang minggu. Banyak masa abiskan kat rumah je..kambing pun xsempat nak keluar ehehe. Sejuk gedi..!

End of Dis'12..tetiba abah ajak dtg tukar tayar kat KL..aiyoooo! Dapat la jumpa hubby sekejap..meneroka 15hentian dari Telok Gadong ke KL Central dgn komuter..utk yg tersayang! Dah ganggu schedule abg lagi..Hope everything gonna be fine abang..!

Wasalam....


Wednesday, December 12, 2012

12-12-12 ~ Hari ketiga pemergianmu


Pernah dirimu mengingatkan diri ini..
Jangan pernah curigai cinta dirimu..
Jangan berjanji..kelak kau tidak tepati..
Masih kedengaran segalanya..

      Diri ini akan terus mencuba..
      Diri ini juga akan cuba kotakan segalanya..
      Walau sudah tentu ada kekurangan..
      Yang bakal dinilai..

Oleh itu..pesan ku,
Janganlah dirimu jua berjanji...kelak tidak kau tepati..
Diri ini tidak akan bersuara lagi..
Terkesan di hati..
Pinta hati..
Jangan pernah mengajar diri ini..
Untuk terus hidup tanpa segalanya tentangmu...
Bimbang keterbiasaan menjadi peneman setia..
Membuat diri ini kembali terleka..
Seperti kisah terdahulu...


Lots of love
~ Suesephia

Sunday, December 9, 2012

Selamat Berangkat

9hb Disember 2012..
Selamat berangkat wahai kekasih hati.

Semoga tidak akan pernah melupakan diri ini..
Semoga segala impian bakal diraih megah..
Semoga segalanya akan menjadi mudah..

Doaku untukmu..
Agar hati-hati kita tidak akan pernah berubah.

Lots of love;
~ Suesephia

Saturday, December 8, 2012

Semoga Kau Rasakan Cinta Itu

Salam..
There is a story..which will be part of our journey of love..of course will be keep in our memory till our last breath.

It is hard for me to say it out..but i did it through my email..just to make it clear.

Remember this quote ;
'Love is not somethings for us just to say but it comes in full package. Sacrifice is t most on the list. Once U overcome it , the rest is just like eating a peanuts.'

It is easy to say..but it's so hard to face it..yet to.do it.

I did realize something..when i read this;
Allah doesn't give you the people you want.
He gives u the people u need..to help u..to hurt u..to love u..to make u cry..
Allah gives u everything perfectly..to make u feel like u are everything!
»so u are the person that send by Allah for me..

Bukan untuk meminta lebih dari sepatutnya..
Bila terlalu berharap.. takut akan kehilangan..Bimbang akan dipinggirkan..
Bila hati bisa berubah tanpa isyarat.
Rasakanlah cinta itu..

~ suesephia


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking