Wednesday, January 4, 2012

New Year 1 Jan 2012

As salam..
Selamat tahun baru kepada semua..sory entry baru nak write up kat blog. Dah key in masuk hp awai2 tapi xsempat nak transfer masuk blog hihi..too bz with all the paper-works. Al report dah settle alhamdulillah..dah sent pun. Harini baru dapat update blog ehehe...

Mini Diary 1-1-2012
It's not that easy to control our feeling right..especially when we get angry. Rasanya macam pernah dengar angry & stress management. Means that these kind of feelings need to be manage wisely or else boleh mengakibatkan sesuatu yang lain.

Banyak dah yang kita baca di dada akhbar bila seseorang itu gagal mengawal emosi. There's thousand cases out there...sangat scary kan...

Sometimes bila teringat kita sebagai ibu ni bila marahkan anak..hmmm for sure anak akan start protes. Menangis kuat memang number one laaa..jerit2 of coz sangat bingitkan telinga.. baling2 barang lagi kalau ada benda yang tak kena..hmmm sangat la menguji kesabaran tauu...

My experience la..si kakak kalau dah start ada benda yang tak kena...semua benda kat atas tu dia akan buat dengan jayanya. Kekadang tu bila mamy pujuk elok2 xmo pulak dia dengar kann. Tapi bila mumy dah buat high pitching baru nak bergerak. Sesekali dapat jugak la pelepap kat betis tu..kalau jerit mumy cubit mulut sikit aissshhh...

Tapi kan...bila lepas kita ternampak kesan kita pukul anak.. contohnya ada kesan merah kannn.. automatik..MENYESAL. There's the only word to describe..walaupun tujuan nak mengajar anak bukannya mendera huhu....


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking