Wednesday, November 21, 2012

Sayang orang yang sayang kita.. !

Post ini sue tulis dlm bulan Ramadhan tahun 2012..tapi knp belum post kat blog..sue pun xpasti kenapa. Harini sue post kan jugak..

Salam Ramadhan 15..
Alhamdulillah masih diberi ruang untuk bernafas dan menunaikan ibadah puasa..amin. Sahur pagi ni lupa nak set alarm kat hp..nasib baik pling mata terbukak je..jam 4.10pg..alhamdulillah.. Urut dada jap hehe.

Hmm..kenapa tajuk entry macam tu?..mesti ada yg tak kena kannnn hehe. Takdalah..i did talk through my experience. Kita perlu sayang orang yang sayang kita..BUKAN ORANG YANG KITA SAYANG. Sebab orang yang kita sayang belum tentu akan sayang kita..betul tak??

Berkait rapat dengan memilih pasangan hidup, orang yang sayang kita akan menerima diri kita seadanya kita..cuba melengkapi kekurangan kita. Menyayangi dan mencintai kita sepenuh hati, dah tentu 100% atau mungkin lebih ;-). Cuba membahagiakan kita dengan pelbagai cara..tak kira apa saja & secara automatik kita pun akan bahagia.

Dari kita memilih orang yang kita sayang...mungkin dia terpaksa menerima kita dan ketidaksempurnaan kita..dah tentu ungkitan akan kedengaran..panas je telinga. Memberi kasih sayang bagai melepaskan batuk ditangga je sebab dia tahu kita sayang dia..so boleh take advantage hokkay..sedih! Kita nak bersuara pun payah..sebab kita dipandang kecil disudut mata dia..apa2 pun sayangi lah insan yg menyayagi diri kita.

#i love both of you!

No comments:

Post a Comment


Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking