Friday, September 30, 2011

Penghujung Cinta 2

As salam...

Komen seorang ustaz dalam fb ~ 'Rezeki, ajal dan jodoh ditentukan Allah..takdir yang menentukan. Seseungguhnya kita sebagai manusia tak mampu melawan takdir.'Mungkin ini adalah takdir yang telah ditentukan oleh Nya.

Saya terima segala-gala ketentuan Allah..walaupun pahit. Mungkin penghujungnya ada kemanisan yang tersirat. Allah tidak akan menduga hambanya melainkan hambaNya itu mampu melaluinya..insya Allah saya boleh...

Kasih sayang yang telah Allah tanam dalam diri saya adalah untuk dibahagikan kepada yang hak. Semoga awak boleh merasai ketulusan, keikhlasan kasih sayang & cinta saya. Walaupun apa yang berlaku selepas ini.. semoga Allah sentiasa tetapkan hati saya untuk awak. May Allah be with us along the way..

Just look at what we got ourselves into.. you make me wanna say 'i do'. I promise i won't turn around and let you down :)

Wednesday, September 28, 2011

Penghujung Cintaku 1



Lirik Lagu Pasha Penghujung – Cintaku (feat. Adelia)

berakhir sudah pencarian cintaku
jiwa ini tak lagi sepi, hati ini tlah ada yang miliki
tiba diriku di penghujung mencari cinta
diri ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri

aku akan menikahimu, aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

tiba diriku di penghujung mencari cinta
hati ini tak lagi sepi, kini aku tak sendiri

aku akan menyayangimu, ku kan setia kepadamu (kepadamu)
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
wooo aku akan menikahimu, oh aku akan menjagamu
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu

nananana nananana nananana nananana
ku kan selalu di sisimu seumur hidupmu
seumur hidupmu [4x]

Saturday, September 24, 2011

High Temperature

As salam..

2-3 hari ni.. kadar stress yang amat malampau rasanya. Kepala asyik berdenyut.. badan rasa macam tak sihat, asyik nak mengeluh je, susah nak tumpukan perhatian pada sesuatu yang dibuat. Kalau ukur tekanan darah, sure naik melambung. Saja je buat tak tahu.. sebenarnya tak boleh macam tu, tapi buat jugak..aiiishhhh.



Datang kerja tapi tak buleh nak concentrate much n work. No planning have been done for the 1 Malaysia Training which will be held on this coming October 2011..October in really near..OMG!

Apa yang datang pulak ni?
Semoga segala keputusan yang dibuat ini adalah berlandaskan fikiran yang waras yang dianugerahkan oleh Allah. Kita hanya merancang dan terus merancang.. Allah menentukan segalanya.

Setiap apa keputusan kita, pasti ada yang berpandangan positif.. dan pasti ada jugak yang berpandangan negatif. Ini adalah kerana Allah mengurniakan kita otak untuk berfikir, dan sesudahnya setiap apa yang terlintas di fikiran kita adalah tidak sama dengan fikiran individu yang lain. Setiap individu akan berbeza pendapat dan pandangannya. Kalau kita menilai dari segi A.. mungkin orang lain menilai dari segi B, C atau D. Jadi, pandai-pandailah kita mencorakkan atau menyatukan atau pelbagaikan penilaian dan pendapat itu untuk mendpatkan sesuatu keputusan.

Bila jalan yang kita pilih itu tiba-tiba menuju ke jalan buntu.. sabar adalah penyudahnya. Jangan cepat melenting.. duduk & berfikir terus berfikir sama ada nak U-turn atau pun tungu keadaan kembali tenang dan kemudian baru membuat keputusan terakhir.

Entah lah.. nampak sangat kepala ku dalam keadaan yang tidak baik. Mungkin bukan terletak di paksinya yang betul pada hari ini. Mungkin sesuatu yang amat mengganggu hari ni.. atau apa saja lah..yang membuat kan kepala jadi sedikit 'senget'.

Namun Alhamdulillah.. aku masih bernyawa Ya Allah..
Berikankanlah aku kekuatan.. ketabahan & kesabaran :|

Saksikan pemandangan indah ciptaan Allah untuk clearkan & istirehatkan minda.









Friday, September 23, 2011

Rasa Itu Milik Aku

Kau tak mengerti..kau tak tahu aku..

Kesedihan aku.. keperitan aku..
Kepayahan aku....
Kekusutan fikiran aku.. keperluan aku..
Kesepian aku.. kesunyian aku...

Zahirnya iya tampak sempurna..
Isinya penuh lorong kesunyian..
Bertaburan dusta mengaburi mata..
Menutup segala kekurangan itu..
Agar tiada debu cela..

Mengertilah..kamu hanya memandang permukaan..
Tapi...
DASAR RASA ITU MILIK AKU ~





























































Thursday, September 22, 2011

Hening Pagi Khamis 22Sept2011

As salam..
Mulakan hari dengan Bismillahirrahmanirrahim ~

Pagi yang cukup indah.. masih lagi berpuasa, belum cukup 6hari hahah.. Orang lain dah raya dah, sue masih tak cukup 6hari huhu..malu tapi takpa.. usaha itu tangga kejayaan.

Bangun sahur.. lepas Subuh landing balik tepi anak ahaha sampai pukul 7am. Hmm..dah bangun dah cik kakak.. kasi charge up mood dia pagi ni, ajak dia dok kat luar rumah tengok ayam, kucing.. burung bagai ahaha.. by 7.30am dah boleh mandi waa so good kakak this morning..no TV. Selalu dia bantai Hi-5 sampai pukul 8am baru dia nak mandi pergi school. Tau dak penama Hi-5 tu..haha tak tau klik kat sini Hi-5.

Sampai je kat ofice.. sapu sampah kat depan. Kelepuk kelepak bunyi..datang dari arah belakang. Nerves jap..eh pesal semua orang lari2 ni? Rupa-rupanya...

||
||

Anak-anak sekolah berlari-larian waaa... cepat dik cepat..hehe. Ada yang dah bukak T-shirt sekolah dah. Semuanya dari Sek Ren Jenis Keb (Yuk Tze) Tumpat.. wallaaaa :) Ada pulak yang tiba-tiba jerit 'cikguuuu' hehe, thats my anak murid wee wit ! Cikgunya pun lambai2 la..sempat snap 2 keping gambar amik hati bebudak :)

Semoga hari ini akan lebih indah ~

Wednesday, September 21, 2011

Santai Raya 2011

As salam..
Huiiiihh selagi tak habis bulan Syawal..selagi tu lah xabih2 cerita raya hihi. Kepada sapa2 yang dah muak baca entry raya buleh la klik mana2 entry lain haha.. eh tapi yang ni raya lain sikit & of coz dah janji mesti banyak pic hihi. Kita beraya di pantai walaupun tak mandi-mandi weeee :)

Berapa kali merancang..akhirnya berjaya juga mengumpulkan group kami dari serata Kelantan utk meet up for Santai Raya 16hb Sept 2011 di Pantai Sri Tujoh, Tumpat. Terima kasih kepada semua yang hadir.. excellent gathering & I'm enjoying myself there !

Bermulanya disini..
Challet Terapung B01, Pantai Sri Tujoh, Tumpat.. ketenangan & kegembiraan harini :)



Diiringi menu utama ala Thai

~ Nasi Khomok~

~ Pulut Pauh ~
Errkk.. meleleh air liur masa tengah buat entry ni..sabar sue sabar..



Menu Raya
Lemang ~ Biskut Raya ~ Nasi himpit kuah kacang ~ agar-agar (eh menu raya ke ni..belasah kekeke) ~


Saksikan kekecohan kami menyediakan juadah dan melantak (yang paling penting ahaha :)


Sebelah petang kami meronda di Pengkalan Kubor (kawasan jual beli yang sangat dekat dengan Tak Bai, Thailand).. window shopping.. tak kurang jugak yang 'door shopping' ngeee :)

Balik dari sopping. Sesi petang bermula.. yeeha
Sebelum tu cik kiah nak beli 'lokan' ya.. bukan kepah, bukan remis, bukan lala..dan ianya adalah 'lokan' hehe.. Harganya kat sini adalah RM5 untuk 3kg..murah dak?? Kami belasah 6kg hehe. Ala.. berat tang kulit je tu..isinya kocik je hehe :)
Mokcik.. nak lokan sepuloh riya !

Sesi membakar lokan bermula

Sebelum ~ Selepas ~
Kalau dah mulut lokan tu terbuka maknanya dah masak..pastu mulut kita pulak bukak sebab nak makan lokan hahah :)

Lihatlah keseksian lokan.. amat mengancam perggh :)


Inilah 'Geng Lokan" hik hik ~


Untuk menggembirakan hati.. cenderamata disediakan untuk semua yang hadir !

Alhamdulillah... Lainkali, ada rezeki buleh anjurkan lagi program macam ni. Apalah sangat berhabis duit dalam RM20 untuk program sebegini berbanding dengan kenangan dan silaturrahim antara kita..ehh ye ke uoollss??


P/s : Sue dah kata kan..harini punya entry banyak pic muhaha :)
Terima kasih kepada encek FahmiYusof kerana memberi pinjam gambor2nya memandangkan beliau adalah selaku 'jurufoto' tak bertauliah pada hari tersobut ekeke :)

Monday, September 19, 2011

Hati Kering

As salam..
Semalam xleh nak tido..ntah apa datang bertandang dalam kepala ni addooiii..aiish. Baru je lepas release tension bergembira dengan program Santai Raya dengan kawan2 sekerja hehe..best2 nanti sue upload cerita later ya :)

Bercinta susah.. tak bercinta pun susah aiishhh (dah tua2 baru nak bercinta..inilah padahnya hihi). Dah mula buka ruang hati pada seorang lelaki.. macam main acuh tak acuh la pulak. Adakah semua lelaki macam ni??? errkkk adakah sue yang fobia ke atau apakah itu..?

Hmm.... Penat fikir, tak mau menafsir.. berlagak hati kering (tapi dalam hati ada taman munga huhu).

(Entry ni xde gambo yea ahaha..esok punya entry manyak gambar..ok adios :)

Wednesday, September 14, 2011

School with tears :(

As salam..
Semalam terasa mamy nak balik lunch hour kat rumah. Rupa2nya anak mamy nangis addoiii..nape la pulak. Mata dan hidung merah sangat macam menangis lama dah. Kata tok, masa ambil dari sekolah lagi dah nangis errrkkk..kenapa ya ? tetiba menyirap je darah huhu.. Tanya jugak sikit2.. katanya cikgu rotan... tanya lagi.. katanya kawan tolak kepala dia.. dunno which one. Hmm xpalah, cikgu marah nak mengajar. Kakak pun notty boleh tahan huhu..

Dia tu nampak macam kasar, tapi bila kita cakap kuat2 dia buleh merajuk. Katanya "mamy tu cakap kuat2 sangat, sakit telinga saya." ahaha. Tapi time dia bercakap kuat & notty sesangat..xpa pulak addooai... Ahaa, nama lagi 'budak' kan..apa sangat la yang dia tahu. hmm..wajar ke rotan budak 4tahun? erm entah la.. senakal mana pun rasanya kalau 4tahun belum wajar dirotan kot..tapi entah la.

Sangat tak sanggup tengok muka anak ketika dia tidur ~ kesian tahap maksimum !

Dah la si kakak baru je this year Alhamdulillah nak g school.. harap2 dia nak pergi school macam biasa.. mcm sebelum2 ni. Tadi dia dah minta mak tok tunggu dia kat school..oh No ! Jangan buat pasal wahai anak... terbang duit yuran school mamy bayar uhuuuu.. nanges mamy :(

Mamy dah doa.. kakak nak pergi school semula semalam. Pagi tadi pergi school nangis depan pintu school alamakkk kantoi.. Cikgu pujuk then ok balik. Lunch hour tadi mmay call mak tok..everything fine.. jap lagi 6pm mamy balik ya sayang :)


Salam Aidilfitri (3)

As salam..
Anak mamy nak beraya di school..walllaaa. Biskut tak banyak dah tinggal hehe. Bebudak suka kek kan.. ingat nak buat cup cake tapu cupnya pulak xda huhu. terpaksa lah buat kek choc moist yang sebiji je.. dapat la 1/2 kg hehe untuk anak mamy sayang bawak g raya.

Si kakak nak letak cekolat kaler2 ni kat keliling ahaa.. mamy follow ~


Senyuman menawan tanpa gigi dari anak mamy tercinta.. dah siap sedia nak g school dengan atoknya berbaju raya. Haipppp.. aunty, uncle, kakak, abang pls jangan ketawa hokkay ahahaa.. Selamat hari raya kakak :)..


Aidilfitri 2011 (2)

As salam...
Alhamdulillah raya tahun ni agak meriah dengan kehadiran sahabat handai & saudara mara. Hmm..xbanyak foto yg boleh dikongsi..ada kekadang lupa nak amik gambar.. al maklum sibuk di dapur (cehhh..saja nak bagitau yg sue sebenarnya rajin ahaksss)..

Yang ni beraya bersama rakan setugas.. Terima kasih Ja & Zira sudi datang beraya..



Yang ni pulak bersama ex-office mate di Publlic Mutual dulu.. thanks my dear friends.. Jalan punyalah jam..sampai jugak cik adik berdua ni sampai rumah sue ehehe :)


Saksikanlah mereka mencopet biskut raya saya yang semestinya sodap2 belaka ahaha :p

Chim Chum Syawal 2011

As salam..
Dalam meriah raya denga ketupat lodeh & lemang. Terasa jugak tekak ni nak makan benda2 lain ya huhu.. Member2 pulak ramai jugak yang turun so ape lagi.. hehe. Melantak time !

Kami plan makan-makan di Chim Chum, Lundang Kota Bharu. Chim Chum ni nak kena datang time perut kosong baru best.. sebab sini buffet, harga pun berpatutan dalam RM17.90/head. Makanannya pelbagai haa...tengok nih. Makanan sampingan lain macam nasi goreng.. kue tiaw goreng.. laksa thai.. buah buahan.. ABC pun ada.. pendek kata..macam2 ado :)


Ada special mangkuk hayun eh.. pot la kot yang membolehkan kita pelbagaikan cara masakan kita ceewah.. Ini rupa pot yg special tu ya adik2 hehe :)


Kita boleh bakar atau rebus daging.. ayam.. udang.. sotong..sayur.. makanan dingin beku macam2 ada.. (sila telan air liur hihihi..)


Makanan dah dimasak atau rebus ikut selera anda..ha ape lagi tunggu >> time tu melantak tak hengat ahaha ~
Sila abaikan muka kekenyangan kami huwaaaa :p

Nak balik dah.. bergambar kenangan tidak di lupakan hehe.. Thank you all my friends.. nanti lain kali kita jumpa & buat gathering lagi ya.. peace no war :)


Tuesday, September 6, 2011

Salam Aidilfitri 1

There's a lot of thing to share here.. It's all about love, caring, happiness and sharing..
It shows everything.. everything that i can't explain by any best words in the world.. It's my family.. all of us. 


May Allah give the happiness, joy  and peaceful life to all of us..amin. Thank you Allah :)

Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking