Thursday, May 26, 2011

Dalca Perut ~ Birthday Abah

As salam...

Alkisahnya masa birthday abah tu kan..mak bising2 kata sue tak pernah amik gambar apa yang dia masak..hahaha. Kata mak..kalau benda yang sue buat atau masak tu, laju je katip ketap amik gambar masuk fesbuk hehe. Bukan masuk fesbuk je mak oi..masukkan dalam belog meniaga tu haa Sufe Home Recipe. Kalau tak masukkan macamana orang nak tahu & tengok kemahiran kita..huhu.

Untuk puaskan hati mak..ha meh sini nak masukkan lauk pauk hasil air tangan mak untuk birthday suaminya yang terchenta ekekeke...

Menyelerakan tak?
sue makan tak hengat dunia (buat macam birthday sendiri jeee..ahahaha)

Wednesday, May 25, 2011

Happy Birthday Abah

As salam..
22hb Mei 2011 yang lepas adalah hari ulangtahun kelahiran abah. Sebagai anak...xdak apa yang istimewa dapat diberikan untuk abah. Abah banyak bersusah payah dari Sue kecik sampai lah tua bangka..34 belum agak tua hokkay ..ngeee :)

Si baby pergi sekolah pagi pun abah hantar..balik sekolah pun kekadang abah yang ambik jugak. Kekadang tu..bila sue ambil baby lambat, kita yang kena marah huhu. Tengok2 abah dah ambik dulu waaaa. Besar betul pengorbanan abah ya. Apa pun si baby memang manja sangat ngan atoknya. Kekadang mamy xtido ngan dia pun xpa..asalkan atok ada.

Tang kereta..jangan sentuh. Sue cuma bawak je kereta..servis semua abah yang buat. dari tukar minyak enjin sampai segala2nya..semua abah (dah tu ape je koje ko? uhuk huk...)
~Jawapan tak senonoh : Abah memang suka momen2 ni..so kalau sue antar kedai buleh mendatangkan kemarahan dia...jadi, biarlah.

Petang tu siapkan sebiji kek untuk abah..tecikje tapi cukuplah untuk sue, abah, mak adik & baby. Kek Chocolate moist ngan strawbery... Mak & adik kata best..Alhamdulillah. baby pun habis sepotong..ehehe.

Happy Birthday Abah..semoga Allah sentiasa memelihara & menjaga kesejahteraan abah sehingga akhir hayat, amin.

Selamat Hari Guru

As salam sahabat..
Ya Allah boringnya harini Tuhan saja yang tahu... Bulan ni mentel sikit, otak kurang betul. Entah apa yang difikir tak tahu la... Bayangkan satu hari tu..selalunya xpernah fail buat kek, tetiba kek yang biasa buat tu buleh bantat & tak naik. Rasanya dah sepenuh hati dah buat tu..xda memikir ke lain hahaha. Nak ketawa pun iya jugak keh keh.

Kisahnya si anak merengek "Mamy, Cikgu Liza bagi surat. Dia kata kena bawak kuih gi sekolah nanti Selamat Hari Guru."... Oooo..mamy pun angguk2. Insyaallah, nanti mamy buat kek kecik2 ya (cupcake). Itu je lah yang mamy tahu pun..kekee.

Pepagi tu..ingatkan xda la kelam kabut sebab baby g school pun dalam pukul 8 lebih selalunya. Terlupa pulak mak toknya nak g Hospital Kota Bharu..wohooo dah macam sotong la mamy memicit buttercream tu kat kek..idea pulak kureng. Almaklum la..macam tengah download movie time tenet tenat tu haaa...

Layan lah cupcake Selamat Hari Guru si budak tecik nakai nii..ehehe
Nak tengok gambar selebihnya lagi..singgah le kat SUFE HOME RECIPE ya...

Thursday, May 12, 2011

Sembahyang

As salam...

Alhamdulillah.. what a fantastic progress. She know how to pray.. & she know what to read in each step cuma ada pelat & salah dalam pembacaannya. Syukur alhamdulillah. Tapi, kalau dia punya bacaan tu.. satu kampung leh dengar ahaha. So loud macam bacaaan atau belajar mengaji kat TADIKA..baby baby...

Jom layan gambar dia tengah sembahyang nggeee :D
Mamy sangat suka hokkaay...~


Wednesday, May 11, 2011

Kangen Band -- Pujaan Hati

As salam..
sedihnya..sayunya..
mendayu2..menyentuh kalbu..
penuh rindu...penuh syahdu..

antara liriknya :

~..mengapa kau tak membalas cintaku..
mengapa engkau abaikan rasaku..
ataukah mungkin hatimu membeku..
hingga kau tak pernah pedulikan aku..

cobalah mengerti keadaanku
dan cobalah mengerti keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
lengkapi jalan cerita hidup ku....
pujaan hati..pujaan hati..~

~ mengertilah wahai si pujaan hati...

Saturday, May 7, 2011

Kisah Hari Ini

As salam sahabat blog...(cewah macam ramai je sahabat blog ehehe). Harini Sabtu..baby xschool tapi mamy tetap keje macam biasa because mamy punya weekend is Sunday & Monday.

At first..masa anak belum school rasa macam xda apa kacau. But when she start to go to school, jiwa kacao..things goes different. Apa taknya..bila dia punya school weekend Friday & Saturday..mamy kerja. Then mamy punya weekend Sunday & Monday..baby pulak school..addoyai... Bilanya masa nak bersama ngan anak..hmmm. Tapi demi tugas & sesuap nasi maka terima lah seadanya..Alhamdulillah, syukur.

Harini mamy bawak si baby pergi kerja..ehehe. Bukan apa..Ikhmal (anak adik) ada kat rumah, asyik bercakar je dak dua orang ni. Si Ikhmal pulak demam..sian dia. So baby kena mandi & masuk office ngan mamy hehehe. Guess apa dia buat during office hour today May 7th,2011..

Colouring.. online games.. layan You Tube ~ kartun.. lastly dah boring pegang komputer mamy printkan coloring pages tu untuk dia.. Hmm..bantai mewarna pulak till 1.00pm.. Apa saja mamy buatkan asal masa dia terisi. Kalau tak nanti mula lah..nak mengganas. Larik sana sini..poning mamy nanti..
>> kalau mamy pening nanti mulut mamy pun ikut pening..
>> bila mulut mamy pening..tangan mamy pulak ikut jalan...
>> bila tangan mamy ikut jalan..sendiri mau ingat ya anak mamy ehehehe...

Anyway, she behave herself tadi. Alhamdulillah.. Balik rumah je around 1.20pm tadi..makan nasi sikit then 'nenen' (susu botol)..pastu layu then terus Zzzzzzzz... Mamy yang tukang tepuk bontot baby pun terbabas jugak. Kriiiiiiing.. times up mamy..pergi kerja ehehe..

Thursday, May 5, 2011

Kita Rasa & Rasa Kita Berbeza

Kita rasa kita sudah sehabis ikhlas pada seseorang..
Tapi tidak dihargai.

Kita rasa kita dah beri sepenuh ketelusan
Tapi mereka tidak pernah merasainya...

Kerana itu adalah rasa kita..

Yang pastinya tiada siapa yang pernah tahu..

Apa yang kita rasa...
dan apa rasa kita...

Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking