Saturday, August 21, 2010

Anugerah Allah

Salam...
Hari ni pagi2 lagi dah niat nak buat entry baru hehee. Apa dikata harus dikota kan kan? Pagi tadi baby bangun je dah suruh aku mandikan dia..baik mood anak dara aku pagi ni. Tapi sekarang ni every night dia akan tido ngan atok dia.. Walaupun awal2 tu dia tido ngan aku..tetiba malam je dah hilang. Dia lari g tido ngan atok.. sedap sangat tido bawah ketiak atok agaknya..haha. Abah..jangan marah.. kurus pahala puasa.

Bagus jugak dia g tido ngan atok dia..aku sampai ke pai menghabiskan oder biskut raya. Hmm..pagi ni dia happy..dah siap makan nasi dah nak main. Taknak cakap banyak..layan le foto2 si kecik ni..dia yang soh tengok & amik gambar dia main apa kenama benda ni mamy tak tau haha... Dah besar rupanya anak mamy...

Dah pandai dah..


Last photo sayang before mumy going to work.. byee

Tuesday, August 17, 2010

Kesibukan Melanda

Salam sahabat2 blog...
Alahai maaf la banyak2.. Aku tau walaupun tak ramai yang menjengah ke sini.. tapi ada jugak yang selalu datang sorang dua kan. Ya Allah..minta maaf la banyak2..tak sempat nak mengupdate kan belog kesayangang nih hehe...

Dah nak dekat masuk minggu ke 2 puasa..maknanya start sibuk sangat dengan cookies-cookies yang akan di deliver. Aku xleh nak cakap banyak2..otak pun macam dah penat sangat.. Kawan2 layan je lah foto2 ni yea... errr puasa tak rini??? Kalo tak puasa, nuu amik jamah le cookies2 yang mana ada kat bawah tu yea.. hehe. Adios...


Haa..tu lah dia cik & encik balang yang dah tersedia nak di edliver dalam minggu ke2 puasa nanti..aku tak tipu..memang aku penat sangat.. huhu


ini dia my fevret..cik gebuzzz tart :)

Ini cik Dealova.. segah namanya odernya pun meletopzzzz..

Anak buah aku suka nih chips more almond..

Almond London..evergreen !


Orang Arab jer makan biskut ni..hehe Biskut Arab..

Sunday, August 1, 2010

Satu Pertemuan



Salam...
Malam ni aku jiwang sikit..errr bukan apa. Ada seseuatu yg perlu aku keluarkan dari kepala otak aku sebelum aku berlepas ke kursus tomorow. Karang bila dah berkursus tau tau je la..banyak info dan input.. terlajak penuh susah pulak nanti hehe..


"sesuatu yang tak disangka..serigkali mendatangi kita..itu kah suratan dalam kehidupan.. atau sekadar satu kebetulan"

Gambar Hiasan dari Google

Aku yakin semua pernah dengar kan lagu ni?
Aku berkata tentang sebuah pertemuan.
Yang tak pernah aku duga dan terfikir dengan akal waras..akan terjadi.

Mungkin kerana perasaan halus yang dalam.. yang sukar dimengertikan oleh mana-mana insan membuatkan sebuah pertemuan terjadi. Mungkin juga kerana kasih sayang itu masih wujud walau kini tersuratnya tanpa ikatan. Perasaan itu terserlah diwaktu sebuah pertemuan. Perasaan kasih sayang menghiasi sebuah pertemuan. Sebuah pertemuan yang cukup indah dan mengasyikkan. Penuh dengan cerita suka duka.. berkongsi derita.
Indahnya sebuah pertemuan..

Aku tak pernah bersalah pada mereka,
Aku tak pernah membelakangkan mereka..
Aku tidak pernah menyisihkan mereka..
Cuma takdirnya aku tidak lagi sebahagian dari mereka..
Aku jatuh.. merangkak.. bertatih & mula berjalan sendiri

Malah aku kini berlari...
Bangun dari kekalahan, bangkit dari kepayahan..
yang telah sebahagian dari mereka tinggalkan..
Biarlah.. aku mengerti semua itu..
Aku tahu keikhlasan sebuah pertemuan itu
Biarlah ia tetap menjadi sebuah pertemuan..
Sebuah pertemuan untuk aku..
kenangkan disudut akhir hidup aku..

Its all about :
Love~Life~Happy~Heart~Tears~Feelings ~
& never end!

Bloggerz Blogwalking